The Elder Scrolls Online: Zápisky z Tamrielu #2

Tři dny utekly jako voda a my jsme zde opět s naším pravidelným "seriálem" ze světa Tamrielu. Můj Breton se konečně dostal pryč ze zimy a dostal velice obtížný úkol. Jak si s ním poradil? To se dozvíte v dnešních zápiscích!

Den třetí: z mrazu do horka

Konečně! Ty dlouhé dny v tom mrazivém pekle byly k nevydržení. Mráz si na mne vybral svoji daň. Celé tělo se mi klepe, na nohou mám omrzliny a trpím horečkami. Proklatá zima! Ještě, že mě kapitán poslal zpět do Stonefalls, tady bych jistě dlouho nevydržel.

Než dopluji zpět do přístavu, napadlo mě, že bych mohl svému spolucestujícímu povyprávět o tom, jak mne postihla smrt. Událo se to hned další den poté, co jsem splnil úkol v jeskyni. Noční můra se tehdy stala skutečností. Plížil jsem se stísněnými chodbami plnými pavučin. Ne snad, že bych podobnou úchylku vyhledával, ale dostal jsem mapu s pokladem.

Ostatně, kromě ní jsem dostal i své mazlíčky. Kraba, opičku a blíže neidentifikovatelné stvoření. Přišlo mi to poštou hned ráno, prý je to odměna za nějakou Císařskou edici. Rozhodně jsem ale nic neobjednával, asi si spletli adresu. Nechám to radši být.

To jsem však trochu odbočil. Vraťme se tedy zpět do temných chodeb. Pavučiny zde byly čím dál více hustší. Bylo téměř nemožné se jim vyhnout. Najednou jsem ucítil, jak jsem se svým mečem lehce zachytil o pavučinu. Ta se začala velmi rychle vlnit. Vlna pokračovala dál do temné chodby. Rychle jsem se snažil svou rukou pavučinu "utišit". Bylo však pozdě. V té tmě něco zasyčelo! Objevila se spousta červených očí, ani jsem je nestihl spočítat. Světlo pochodně mi dovolilo spatřit tu hrůzu.

Osminohá příšera se zuby tak velkými, že můj meč připomínal malý klacík. Rychle jsem se otočil a běžel co nejrychleji k východu. Nejrychleji však v té situaci znamenalo nejpomaleji. To monstrum stihlo vypustit ze svých útrob pavučinu, která zpomalila můj pohyb. Zkusil jsem udělal velký krok, ale marně. Jeskyní se ozval jen můj výkřik. Pak nastalo hrobové ticho.

Smrtí to však nekončí. Měl jsem dvě možnosti. Jedna byla, že se objevím u nejbližšího Wayshrine. Ta druhá, že se obživnu hned na místě, ale potřeboval bych Soul Gem. Ten jsem sice měl, ale představa, že se objevím znovu u té příšery, mě děsila natolik, že jsem využil první možnost.

Ááá, loď zastavila. Při opuštění kajuty jsem ucítil to teplo slunce. Jaká to změna po měsíci stráveném na tom ledovém ostrově! Elf na pláži mě poslal do Dhalmory. Vypadá to tady jako v Balmoře, krásném městě v Morrowindu. Na plantážích tu pracují Argoniáni, poletují tu hrozivě vypadající stvoření podobná medúzám a rostou tu houby obrovských rozměrů. Cestou do města jsem si nasekal pár dřevěných polen, hodně kusů železné rudy a pochytal pár motýlů.

eso 2014-04-08 14-11-38-29.bmp

Pár úkolů jsem splnil, odměnou mi pak byl nejen nový meč, ale i boty! To brzo, když je tu takové teplo. Možná až příliš. Nedaleko odtud se nachází sopka, která chrlí popel široko daleko. Večer si asi půjdu zaplavat kolem horké lávy. Snad bude voda studená a kapalná.

eso 2014-04-08 15-46-52-70.bmp

Den čtvrtý: starosta vydal nové opatření

Byl jsem probuzen nějakým hlukem. Co se to tam venku děje? Vyšel jsem ze svého stanu a rozhlížel se kolem. Hluk vycházel z velkého tržiště uprostřed vesnice. Když jsem vešel dovnitř, spatřil jsem spoustu lidí se spokojeným výrazem.

eso 2014-04-08 14-33-31-14.bmp

Zkusil jsem se zeptat jednoho z nich, co se děje. Místo odpovědi mi dal do ruky listinu, na které stálo:

" Já, Zenimax I., touto listinou vyhlašuji nové změny, které se budou v celém Tamrielu týkat všech, a které povedou k naprosté spokojenosti. Prosím, přečtěte si všichni seznam, který je vypsán pod tímto prohlášením."

Válka aliancí
Vyřešen problém, kdy se mohly obléhací stroje chovat divně po jejich zničení.

Řemeslnictví a ekonomika

Vyřešen problém, kdy mohla hra padnout při prodávání itemů vendorovi.

Obchodní batohy již nejsou na prodej.

Dungeony

Opravena jména itemů nalezených v dungeonu.

Sheogorath's Tongue: Boss se nyní respawnuje přiměřeně rychle.

Elden Hollow: Chokethorn nyní vždy útočí na vás, pokud je zapojen do boje.

Veteran Darkshade Caverns: Boss: Zelená fáze The Engine Guardina se nyní aktivuje správně.

Dark Anchors

Opraven problém, kdy se mohla kotva zaseknout, pokud ji spustila velká skupina hráčů.

Dark Anchors se nyní správně resetují do jejich pozice, pokud nikdo není kolem.

Různé

Opraven problém, kdy nemohli členové guildy nic vložit do guildovní banky, i když měli povolení.

Opraven problém, kdy jste nemohli použít koně v nové oblasti, kam jste přišli na koni.

Auridon

Závody žab byly zakázány a úkol zrušen. Organizátoři založili petici pro královnu, aby se závody vrátily.

Ve Skywatch zmizely studny přání.

Sever All Ties: High Kinlady Estre se může nyní objevit kdykoliv bude chtít.

In the Name of the Queen: Colanwe se již více nebude zasekávat, bude tak možné splnit úkol.

Rites of the Queen: Queen Ayrenn se již více nebude zasekávat, bude tak možné splnit úkol.

The Mallari-Mora: Uricantar se již nerespawnuje nepřetržitě.

Deshaan

Chalenge the Tide: JIž není možné opakovaně přivolávat Gruznaka.

Glenumbra

The Ghost of Westtry: Úkol "Listen to Rosalind and Leon's Discussion" je již opraven.

Reclaiming the Elements: Každý je nyní chopen otevřít portál a udělat úkol.

Mastering the Talisman: Gabrielle se nyní vždy objevuje poblíž jejího stromu.

Champion of the Guardians: Pokud se monstra bránící Wyresses zaseknou, objeví se znovu.

Reclaiming the Elements: Vyřešen problém, kdy úkol nešel znovu udělat, pokud byl zrušen.

Wolves in the Fold: Uprchlíci se nyní správně mění na vlkodlaky.

Grahtwood

Unsafe Haven: Jeer-Tei se nyní vždy spawne na lodi.

Unsafe Haven: Nepřátelé se nyní vždy spawnují při rituálu.

Greenshade

Handmade Guardian: Bosmer se již nezajímá o boj pytláků.

Frighten the Fearsom: Převlek Kollopi Essence již nefunguje v Cyrodiilu.

Retaking the Pass: Nyní je možné dostat kredit za přiblížení se k prasklinám při "Close the Shadow Rifts."

Mages Guild

Long Lost Lore: Vyřešen problém, kdy jste nemohli vždy použít portál na konci Cheesemonger's Hollow.

Hlavní linie

Castle of Worm: Overwhelming Power nyní funguje správně.

Rivenspire

Shornhelm Divided: High King Emeric se nyní objevuje kdykoliv.

Children of Yokuda: Otrávené barely se nyní spawnují pro úkol "Foil the Poison Plot."

Shadowfen

The Fangs of Sithis: Barvyn se nyní respawnuje, pokud se zasekne.

Stonefalls

Desperate Souls: Boss se nyní správně resetuje, pokud se zasekne.

Enslaved in Death: Spectral Slaves je nyní možné osvobodit.

The Brothers Will Rise: Již nebudete blokováni, pokud umřete u vyvolaného atronacha.

The Brothers Will Rise: Brimstone a Hatewarden se nyní spawnou, pokud se zaseknou.

The Rift

Gift of the Worm: Graveborn Fleshripper se nyní respawnuje, pokud se zasekne.

UI

Přidán text varující při mazání postavy, pokud jsou na postavě předměty, které jste získali v betě nebo koupením Císařské edice.

Redukován počet znaků, které mohou být napsány do chatu. Díky tomu se nestane, že byste neviděli jméno, protože byla zpráva moc dlouhá.

Zenimax I.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po přečtení listiny se mi ústa změnila do tvaru půlměsíce. Již vím, proč měli lidé spokojený výraz na tváři. Měl jsem ho i já.

Společně s dalšími jsme pak celou noc oslavovali.

Den pátý: těžká zkouška

Hlavou mi projíždí tupá bolest. Nevím, kolik je hodin, ale slunce je již vysoko. Sotva jsem si sedl. Napil jsem se čerstvé vody. Vůbec to ale nepomohlo. Na to, co se stalo v noci si ani nepamatuji. Přiběhla ke mne nějaká elfka. Chtěla po mě 200 zlatých za zničení zahrádky a za zvratky před domem. Těžko jsem ji vysvětloval, že ty zvratky rozhodně nebyly moje. Byla to zkrátka marná práce. O 200 zlatých jsem byl chudší. Ale já to tak nenechám. A nebo radši jo.

Po cestě do města mě zastavil jeden poutník. Ohlásil mi, že si můžu koupit koně jen za 1 zlatý! Neváhal jsem a běžel jsem hned do stájí. Vlastně, spíše šel, nebylo mi zrovna nejlépe. Ve stájích jsem koupil jak koně, tak jídlo, aby byl kůň rychlejší. A hle! Jaká to úleva, že nemusím běžet po svých! Navíc, po splnění jednoho úkolu mi všichni tleskali. Já pak mezi nimi jel na koni a připadal si jako král.

eso 2014-04-08 15-18-09-39.bmp

Ve městě jsem chvilku pobyl, pak jsem se rozhodl pokračovat dál k sopce. V jedné chatce jsem potkal i Garyna, temného elfa, který mi dal obzvlášť těžkou zkoušku. S jeho pomocí jsem měl zabít toho obrovského kostlivce, kterého jsem porazil ve vězení. Alespoň jsem si to myslel. Ještě teď se klepu, když si představím ten souboj.

Nedalo se ale nic dělat. Garyn byl neodbytný. Vešli jsme tedy do portálu, který nás vzal na místo, kde se měl konat souboj. Před samotným bojem jsem se snažil vtipkovat. Nejen, že se Garyn nesmál, ale i mě brzy přešel smích. A to v momentě, kdy se tam zjevil. Ta hmota z kostí, vážící nejméně tunu. Čekal jsem, až začne Garyn bojovat. Ten hlupák však stál opodál a řval na mě, že mi bude obnovovat manu! Ten srab. Myslí si, že za tím keřem není vidět, jeho vysoké špičaté uši ho ale prozradí vždy.

Během souboje mi manu opravdu doplňoval, ale více než ruku a uši neukázal. Po zdolání kostlivce vyletěl z křoví a začal se chválit. Měl štěstí, že jsem byl vyčerpaný a sotva se držel na nohou, jinak bych mu do pusy strčil kostlivcovu stehenní kost.

eso 2014-04-08 16-57-45-56.bmp

Pozdě v noci jsem se vrátil domů. Už jsem usínal, když mě vzbudila facka na mou bretonskou tvář. Než jsem se rozkoukal, přilítla druhá. Rozzuřená elfka do mě bušila hlava nehlava a chtěla další peníze! Ten Garyn se jí opět pozvracel na schody a svedl to na mě! Ten zmetek. Hodil jsem jí můj celý měšec s prosbou, ať už ke mě nechodí. Snad se spokojila, jelikož odešla s úsměvem.

Tak teď přemýšlím. Bylo těžší zabít toho kostlivce, nebo se ubránit ženské?

Diskuze (16) Další článek: Nový Borderlands na cestě, pravděpodobně půjde o Pre-sequel

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,