Todd Howard: Nintendo se o hry od Bethesdy před Switchem moc nezajímalo

Todd Howard, výkonný ředitel Bethesda Studios, prohlásil, že Nintendo se moc nezajímalo o hry od společnosti Bethesda. Změnilo to až Nintendo Switch.

 

Pokud jste příznivci Nintenda, jistě jste zaznamenali, že na platformách od této společnosti zatím nejsou žádné hry od společnosti Bethesda, ale náhle se na Nintendo Switch chystá Skyrim. Jak Todd Howard nedávno v rozhovoru pro web Gamespot řekl, mělo to svůj důvod. Nintendo se totiž o jejich hry předtím ani moc nezajímalo.

V rozhovoru Todd Howard říká, že Nintendo Switch je podle něj velmi chytrá konzole, a to právě díky hybridní nátuře a tenkou hranicí mezi domácí konzolí a handheldem. Není si sice jistý, zda bude mít zařízení úspěch, ale líbí se mu a je to dle něj přesně ten typ zařízení, které může vyrobit pouze Nintendo.

Zajímavé je, že i když dle něj Nintendo nebylo pro spolupráci s Bethesdou moc zapáleno, nyní je to velmi dobrý partner. Je to dle něj zlepšení oproti situaci, která panovala dříve. Skyrim vyjde na Nintendo Switch někdy na podzim tohoto roku.

Můžeme jen stěží odhadovat, proč Nintendo tak změnilo svůj postoj. Osobně si myslím, že si je vědomo velkého problému vycházejícího z nedostatku titulů od jiných společností. Ať je to jak chce, Nintendo Switch míří do prodeje 3. března za přibližně 8500 až 9000 Kč (záleží na obchodu, ve kterém si konzoli koupíte). Hry na Nintendo Switch vyrábí mimo Bethesdy i jiné společnosti jako například EA nebo Ubisoft.

Diskuze (1) Další článek: Terraria dosáhla 20 milionů prodaných kopií, oznamují tvůrci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,