Tvůrce Everquest zavírá své studio a ruší rozdělané RPG

Vývoj indie her není jednoduchá záležitost.

Pixelmage Games ukončují svoji činnost. Vývoj Hero’s Song, nové RPG hry na které pracovali, je tak zrušen. Zakladatel studia John Smedley to v úterý oznámil na stránkách studia.

Zakladateli to trhá srdce, jak sám napsal na Twitteru. Všem lidem, kteří si Hero’s Song zakoupili, bude poskytnut refund.  

Důvodem celého ukončení jsou špatné prodeje hry. Hero’s Song nejprve vybíralo peníze Kickstarteru, ale studio jen týden po spuštění kampaň ukončilo. Důvodem byla spousta chyb, které prý v kampani udělali. Rozhodli se nicméně to nevzdat a spustili kampaň na Indiegogo, kde vybrali 94 tisíc dolarů z požadovaných 200 tisíc dolarů. Hero’s Song následně vyšel na Steam Early Access.

„Víme, že spousta startupů skončí, ale doufali jsme, že nám se podaří uspět. Bohužel se to nestalo,“ uvádí Pixelmage v prohlášení. „Mrzí nás, že to tak dopadlo. Víme ale, že jsme dělali co jsme mohli a jsme pyšní na to, jak daleko jsme došli.“

Smedley byl před tím prezidentem Daybreak Game Company (bývalé Sony Online Entertainment), které stojí za MMO Everquest. Smedly ze své pozice odešel v polovině roku 2015 a založil Pixelmage. 

Váš názor Další článek: Všechny obličeje v Mass Effect Andromeda budou vycházet z reálných podkladů

Témata článku: , , , , , , , , , , ,