Tvůrce The Witness si stěžuje na piráty, pochvaluje si však prodeje

Autor logické hříčky The Witness, která se ve světě těší velké popularitě si tak trochu protiřečí.

Jonathan Blow, který před pár lety vypustil do světa umělecké dílo ze světa her známé jako Braid, se minulý týden na Twitteru nechal slyšet, že prý právě jeho nová hra sklízí mezi hráči nevídaný úspěch. Ovšem, není úspěch jako úspěch. Svá slova totiž adresoval zejména hráčům, kteří se ke kopii jeho hry dostali nelegální cestou. Uvedl, že je rád, že si lidé jeho hru užívají, nýbrž způsob, kterým někteří hráči hru získali nepřekvapivě kritizoval. "Bohužel, tohle nám nepomůže. Nebudeme si moci dovolit udělat další hru," řekl.

Dnes se ale zdá, že na tom není až tak špatně. Nově se totiž vyjádřil, že jestli to půjde i dál s prodeji takhle dobře, The Witness vydělá za první týden víc peněz, než Braid za celý rok existence. Braid však startoval s cenovkou hlubokou pod 40 USD.

 

V dalším tweetu apeluje na piráty, kteří streamují nelegální kopie. Pochlubil se, že ve studiu umí přesně rozeznat, který hráč má hru legálně zakoupenou. Dále tvrdí, že viděl stream se 3 miliony zhlédnutí, u kterého hráč použil právě nelegální kopii.

 

Diskuze (2) Další článek: Sony nechává členy PS Plus vybrat si hru na březen

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,