Tvůrci Metra 2033 připravují novou hru, bude se jednat o sci-fi s podporou VR

Ve 4A Games se po taji pracuje na nové sci-fi střílečce určené pro VR.

Nedávno se na twitteru firmy 4A Games mající na svědomí atmosférickou stealth střílečku Metro 2033 objevil tweet, kde autoři prozrazují, že pracují na novém projektu ze žánru sci-fi. Dle jejich slov má být jeho design ojedinělý. 

Nabízí se spekulace, zdali se v 4A Games rozhodli zpracovat další knižní předlohu ruského spisovatele D. Glukhovského s názvem Budoucnost, ale není tomu tak. Pracují na zcela samostatné hře z vesmíru a s podporou VR. Metro nechají už spát, vyplývá z rozhovoru pro OnlySP, na který upozornil VG24/7.

Na facebooku studia se také objevilo několik zajímavých fotek prozrazujících něco málo z vývoje. Na první pohled vypadá design velmi zajímavě.

140.png141.jpg142.jpg
Ve 4A Games pracují na zcela nové hře. Zatím o ní tvůrci nic neprozradili, ale navnadili několika obrázky (foto: 4A Games)

Podle dalších indicií na facebookové stránce se vývojáři chystají 7. října na Oculus Connect, což je vývojářská konference Oculusu věnovaná VR. Dá se očekávat, že právě zde chtějí 4A Games představit svůj nový projekt, který má být určen primárně právě pro VR. 

Dále si v jednom videu z pracoviště vývojářů můžeme všimnout počítadla na tabuli, které odpočítává záhadných 33 dní. Co se za tu dobu stane? Můžete zkusit hádat. Někteří vývojáři si každopádně hrají s brýlemi Oculus Rift, takže je jasné pro jaký headset bude titul primárně určen. Na jednom z monitorů můžeme zachytit tvorbu interiérů - asi nějaká základna či vesmírná loď - velmi blízce připomínající grafiku z No Man's Sky.

Jen doufejme, že 4A Games nepůjdou stejnou cestou jako Hello Games, kteří teď musí napravovat hodně chyb, které v No Man's Sky nasekali.

Váš názor Další článek: Zkušební verze Battlefieldu 1 bude k dispozici již 13. října

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,