Ubisoft tvrdí, že Naughty Dog jsou zloději, ukradli jim artwork

Faktem zůstává, že ho skutečně použili v traileru pro Uncharted 4. Obvinění ale neignorovali, a k celé věci se řádně vyjádřili.

Středeční skandál pokračuje. Ve středu totiž uzřel světlo světa nový trailer k nadcházející hře od studia Naughty Dog - Uncharted 4: A Thief’s End, ve kterém se dle fanoušků objevil i obraz, který měl kompletně pocházet z prezentačních materiálů pro hru Assassin’s Creed IV: Black Flag.

„Podobnost“ obrazu s artworkem po upozornění šéfa značky Assassin’s Creed na Twitteru začali řešit i ostatní hráči, přičemž při porovnání samotném si můžete všimnout, že kritika ze strany Ubisoftu je úplně oprávněná. Diskutování o tom, zda-li je podoba čistě náhodná vůbec není na místě.

o_06b4b558.jpego_a59af243.jpg

Jak se ale ukázalo, autoři jsou si vědomi, že pochybili. V jejich oficiálním prohlášení nyní totiž stojí:

„V dychtivosti po vydání dalšího traileru jsme učinili opravdu politováníhodnou chybu, přičemž jsme dost důkladně neprověřili artwork použitý pro malbu ve hře. Přijímáme plnou zodpovědnost za to, že jsme připustili, aby se to stalo. Chtěli bychom se upřímně omluvit celému Ubisoftu, ale hlavně týmu Assassin's Creed, původnímu autorovi a našim fanouškům,“ uvedli vývojáři.

Upoutávka již byla nahrazena aktualizovanou verzí, ve které zmiňovaný artwork v čase 1:36 již nefiguruje. Těžko říct, zda-li doufali, že si toho nikdo nevšimne a z línosti vytvořit vlastní motiv do traileru nacpali ten od Ubisoftu, nebo se opravdu někde stala chyba.

Diskuze (1) Další článek: Původní Postal se objeví ve vylepšené verzi pro PC a PS4

Témata článku: , , , , , , , , , ,