V české hře World of Castles si užijete stavění i dobývání hradů

Chtěli jste si někdy postavit vlastní hrad? A co nějaký naopak zbořit? Obojí vám umožní chystaná česká hra World of Castles.

Hru vyvíjí české studio Hammer Games. Že jste o něm neslyšeli? Není divu, jedná se o jejich první projekt, na kterém pracují již dva roky na vlastní náklady a nyní hledají podporu na IndieGoGo

Ve hře se budete věnovat stavění a dobývání hradů. Nejlákavěji zní hlavně stavění, kdy máte omezený počet bloků, ze kterých můžete stavět, a tak musíte takticky uvažovat, co se vám bude nejvíce hodit. Postupně se vylepšujete, což znamená více bloků, ale také lepší vybavení. Pokud vás stavění hradů moc neláká, budete si moci vybrat nějaký z již postavený.

V bitvách budete mít k dispozici maršály, kteří jsou následováni dalšími jednotkami. Před bitvou rozdáte svým maršálům příkazy a poté hrajete za jednoho z nich, jako ve středověké rubačce z prvního pohledu. Zemře-li maršál, za kterého právě hrajete, jednoduše se vtělíte do jiného.

V případě, že útočíte na hrad, musíte buď zabít všechny nepřátelské maršály nebo do určitého časového úseku dosáhnout trůnního sálu. V roli obránce vyhrajete opět buď zabitím nepřátelských maršálů nebo zkrátka tím, že vaše obrana určitou dobu vydrží.

Jak již bylo zmíněno, ve hře se postupně vylepšujete. Bude zde tedy fungovat systém, který se pokusí do boje posílat hráče na podobné úrovni.

Mimo dobývání hradů bude ve hře i singleplayerová kampaň. Její první část bude sloužit zejména k osvojení herních mechanik. Další části však budou čerpat ze skutečných historických příběhů. Za splnění kampaně získáte bonusy pro svůj hrad.

Studio Hammer Games je zatím tvořeno třemi členy - Jakub Hamerník, Michal Hamerník a Darío Blanco. Na IndieGoGo chtějí momentálně vybrat 25 tisíc dolarů. Celková cena výroby však bude kolem 400 tisíc dolarů. Vývojáři to vysvětlují tak, že 25 tisíc dolarů bude první nakopnutí a očekávají, že si hodně peněz vydělají díky nákupům na Steamu nebo díky podpoře investorů. Za peníze chtějí také svůj tým rozšířit na pět členů.

Pokud se vám hra líbí, můžete ji podpořit na již zmíněném IndieGoGo nebo ji dát hlas na Steam Greenlight. Hru by na Steam Early Access vývojáři rádi spustili již ke konci tohoto roku.

castles_16.jpgcastles_1.jpgcastles_2.jpgcastles_3.jpgcastles_4.jpgcastles_5.jpgcastles_6.jpgcastles_7.jpgcastles_8.jpgcastles_9.jpgcastles_10.jpgcastles_11.jpgcastles_12.jpgcastles_13.jpgcastles_14.jpgcastles_15.jpgcastles_17.jpgcastles_18.jpgcastles_19.jpg

 

Váš názor Další článek: Otevřenou betu For Honor si můžete stáhnout již nyní

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,