V Japonsku se za týden prodalo přes 51 tisíc kusů Playstation VR

Virtuální realita zaklepala na dveře, vstoupila do našich domovů a už si pohodlně hoví na gauči.

Podle informací z prodejů nové řady Playstation VR se ukazuje, že během tzv. launch weeku se prodalo přes 51 644 kusů této technologie.

Headset nové generace určený k hraní her vyšel celosvětově 13. října a přes číslo přesahující padesát tisíc kusů se vyhoupl již za pouhé tři dny. Hned v závěru se pak objevila klasická konzole PS4 s 31 071 prodanými kusy.

Jak si vedl PS VR celosvětově, bude jasné v druhé třetině listopadu, kdy společnost Sony odhalí výsledky fiskálního roku 2016.

dam-psvr-main-160913-pc.png
PlayStation VR pořídíte v Česku za 10,990 Kč

Zajímavostí kolem Playstation VR je, že ho díky HDMI kabelu lze připojit i k Xbox One popřípadě k Wii U, jak píší někteří uživatelé diskuzního serveru Reddit. Výsledek však nebyl všude stejný. Někde třeba scházel zvuk, což se dle informací Polygonu dalo vyřešit připojením sluchátek avšak s nimi uživatelé přišli o efekt 360 stupňového audia. 

Oba hardwary k sobě primárně nepatří a některé aspekty jejich nastavení mohou působit různé výpadky, jelikož spolu nejsou v základu kompatibilní.  Headset navíc nebude pracovat stejně dobře jako v případě PS4 a bude umět pojmout správně jen Cinematic mod.

To, co skrze něj uvidíte se bude podobat spíš plátnu v kině a zmizí onen 360 stupňový rozhled. Snížením rozlišení hry se tento 2D efekt dá zmírnit, ale pořád to nebude to pravé ořechové.

Hrát se tedy vyplatí spíš na PS4 a nejlépe takové hry, které přímo podporují VR nebo jsou na ní primárně stavěné jako například nově vycházející Battlezone nebo Arktika 1.

Diskuze (8) Další článek: Skyrim ve 4k si budete moct zahrát již na konci října

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,