Vizuální efekty ve filmovém Warcraftu mají na starosti mágové z ILM

Známá společnost Industrial Light & Magic, která stojí například za vizuálními efekty ve filmech Indian Jones a Star Wars, bude spolupracovat na natáčení filmové adaptace Warcraft.

Je to jistě skvělá zpráva pro všechny, kteří snad měli pochyby o tom, že film Warcraft nebude dostatečně kvalitní adaptací, jak už to tak obvykle u her bývá. ILM totiž patří v oboru vizuálních efektů k těm nejlepším a Oscary nedostalo pro nic za nic.

Studio bude vytvářet rasu orků, nikoliv však za pomoci počítačů, nýbrž skutečných herců, kteří poté budou digitálně upraveni, což má mít za následek přirozenější dojem. Nabídku dostal například Colin Farrell, zda ji ale přijal jsme se z BlizzConu nedozvěděli.

Filmový Warcraft bude obsahovat kombinaci živé a digitální akce. Orkové budou zpracováni velmi reálně a film bude působit podobně jako Avatar nebo Hra o trůny,“ popsal vedoucí studia Bill Westenhofer. Westenhofer není žádným nováčkem. Dokazují to Oscary za Zlatý kompas nebo Pí a jeho život. Navíc je to oddaný WoW hráč, který začal hrát od původní bety z roku 2004.

Příběh se bude odehrávat kolem dvou hlavních postav Durotana a Lothara. Vyprávění bude navrženo z obou stran a v žádném případě nedojde k tomu, že bude převažovat dobro na straně lidí. Vše bude vyvážené a my se máme dozvědět, jak pravěký konflikt začal. Další podrobnosti prozatím navenek neprosákly.

Premiéra filmu je zatím plánována až na 18. prosince 2015 ve 2D i 3D a nejspíše se dočká hodnocení PG-13. Těšíte se?

Diskuze (3) Další článek: Vyhlášení výherců: pirátská soutěž o Assassin's Creed IV a unikátní ceny

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,