Windows 8.1 konečně k mání, stahujte nejnovější verzi systému

Microsoft počínaje včerejším dnem vydává první velkou aktualizaci, která posouvá jejich nejnovější operační systém na nový level a odstraňuje celou řadu nedostatků. Co nového nám aktualizace přináší?

V první řadě jde spíše o malá vylepšení, která vám usnadní práci. Přibylo mnoho nových funkcí a možná nejočekávanější z nich, dlouho požadované tlačítko Start...s jedním ale. Tlačítko se sice vrací, ale pouze jako ikona, protože po kliknutí jste opět navedeni do uživatelského prostředí ModernUI a tak tlačítko vlastně postrádá větší význam, jelikož pouze nabízí životně důležité odkazy, nastavení a jiné. Nezbývá, než se opět obrátit k aplikacím třetích stran.

Microsoft se zároveň nechal slyšet, že naslouchal zákazníkům a snažil se všechny problémy zpracovat a vylepšit novými funkcemi tak, aby bylo ovládání systému co nejpříjemnější.

Bing-Smart-Search_5D201364.png desktop_2BD70C0D.png SkyDrive_57B371CA.png

Změnu doznalo například bootování, kdy již nemusíte startovat jen na obrazovce Startu, ale můžete vyrazit rovnou na svou Plochu. Také dotykové prostředí ModernUI se trochu pozměnilo, a to tak, že je více přizpůsobitelné a pružné. Nově můžete měnit velikosti dlaždic, jejich jednotlivé zbarvení a přizpůsobovat svým potřebám větší část menu.

Aktualizaci na nejnovější Windows můžete stahovat bezplatně přes Windows Store. Update má velikosti 2,81 GB pro 32bit verzi a 3,4 GB pro 64bit verzi systému.

Váš názor Další článek: V TES Online si vytvoříte postavu podle přání, podívejte se jak

Témata článku: , , , , , , , , , ,