World of Warcraft ztratil za poslední 3 měsíce 1,3 miliony předplatitelů

S 8,3 miliony předplatitelů se však stále jedná o nejpopulárnější MMORPG s měsíčními poplatky.

V aktuální finanční zprávě Activisionu byl zmíněn počet předplatitelů World of Warcraft – aktuálně je to 8,3 milionů platících. Hra tak za předchozí čtvrtletí přišla o 1,3 milionu předplatitelů. Šéf firmy, Bobby Kotick, poznamenal, že největší pokles je z východu, ale i západní hráči přestávají platit.

Navzdory tomu je WoW stále nejpopulárnější MMORPG hrou s pravidelnými měsíčními poplatky, i když vrchol v podobě 12 milionů platících hráčů je nenávratně pryč. Mimochodem, minulý rok touto dobou měla hra 10,2 miliónů předplatitelů.

Pokles se dal očekávat, protože poslední datadisk, Mists of Pandaria, vyšel už před více než půlrokem a jak tvůrci sami dříve řekli, hráči jsou schopni stále rychleji procházet nový obsah a přerušují předplatné, když už nemají co nového hrát. Navíc WoW roste stále silnější konkurence v podobě free-to-play her. I tak se na 8 let starou hru podle mého jedná o skvělé výsledky.

Dál ve finanční zprávě stojí, že Starcraft II: Heart of the Swarm se za první dva dny podařilo prodat 1,1 milionu kusů a nejvíce vynášejícími hrami jsou Skylanders: Giants a Call of Duty: Black Ops 2. U Skylanders se není co divit, protože do prodejů jsou počítány i figurky. Celkově vydavateli vzrostl obrat ve stejném období meziročně z 1,17 miliard dolarů na 1,32 miliard dolarů.

Zdroj: Eurogamer

Váš názor Další článek: Nový Humble Bundle nabízí hry od Double Fine, cena je opět na vás

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,