Z Pokémon GO je světový fenomén, o co jde?

Nintendo nás až po uši cáklo do dalšího fenoménu, který mohl přijít jen z Japonska.

Už dlouho jsme tu neměli hru, která by uchvátila celý svět podobně, jako ve své době Tamagotchi. Nintendo před pár dny oficiálně vypustilo na mobilní platformy Android a iOS hru s názvem Pokémon GO. A lidé najednou běží do ulic.

O co ale jde? Pokémon GO má na starosti studio Niantic, které je známé populární hrou Ingress. Stejně jako ta i novinka pracuje s rozšířenou realitou a v zásadě vás za hraním žene ven. Od monitorů a obrazovek. Geniální tah? Ano.

pokémon-go-android-čeština-tipy-triky-752x501.jpg

O popularitě ostatně značí fakt, že je zatím hra oficiálně dostupná pouze na několika trzích včetně USA a Austrálie. Už nyní ale akcie Nintenda vzlétly raketově vzhůru a společnost si mne kapsy. Premisa je přitom geniálně jednoduchá. Běháte s telefonem po světě a chytáte Pokémony, které poté sbíráte, vyměňujete či se jimi prostě chlubíte. Každý Pokémon samozřejmě vyžaduje trochu jinou taktiku a především hodně vašeho času. Poschovávaní jsou totiž doslova všude!

Co ke hraní potřebujete? Především chytrý telefon s dobrým internetovým připojením, GPS a pořádnou baterií. Prozatím si bohužel hru nemůžete stáhnout oficiálně, k dispozici je však už apk soubor, takže vám po povolení instalace aplikace z neznámých zdrojů už nic nebrání!

Diskuze (8) Další článek: GTA 5: Redux má datum vydání a nový trailer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,