Zadržení vývojáři Army 3 si v Řecku natočili cestu z letiště

Bohemia Interactive po rozhovoru s právníkem i zatčenými vyjasňují informace.

Po starším oznámení, že dva zadržení vývojáři z Bohemia Interactive byli na řeckém ostrově Limnos jen na dovolené a nesbírali materiály do Army 3, vydalo české studio nové prohlášení s dalšími informacemi. Podle něj nejsou pravdivé informace o tom, že vývojáři Ivan Buchta a Martin Pezlar vnikli do uzavřeného vojenského prostoru nebo že pořizovali fotodokumentaci vojenských základen pro hru.

Ostatně Arma 3 je skoro kompletní, takže něco podobného nedává moc smysl. Ostatně to stojí i v samotné tiskové zprávě: „Ve hře obsažený Limnos je již takřka dokončený, a jeho ztvárnění má daleko do identické kopie reálné oblasti. Prostředí ve hře bylo významně upraveno, aby odpovídalo příběhu hry, který se odehrává v čistě fiktivním prostředí roku 2035. Bylo také zmenšeno na 75 % velikosti reálného ostrova a nesnaží se o zobrazení jakýchkoli reálných vojenských objektů na skutečném ostrově Limnos.“


Zvětšit mapu  

 

Oba vývojáři si prý fotili a točili řecký ostrov jen na veřejných místech, stejně jako normální turisté. Mimo jiné natočili krátké video během jízdy po nejfrekventovanější silnici vedoucí z mezinárodního letiště, v jehož jedné části jsou v dálce vidět nějaké hangáry a soubor několika budov. Je prý velmi pravděpodobné, že řada turistů má stejné fotky ve svém rodinném albu, aniž by věděla, že sebe či své rodiny tak vystavila nějakému riziku.

Martin a Ivan, kteří jsou v této chvíli zadrženi v Mytilini, vzkazují svým přátelům a rodinám:

„Podmínky jsou tvrdé, ale lidé, se kterými se tu potkáváme, se k nám chovají slušně a korektně. Je to celé nesmyslné nedorozumění, které se určitě rychle vysvětlí. Hlavně myslíme na vás, naše rodiny, musíte být klidné a nebát se o nás. Věříme, že se brzy setkáme.“

Pokud chcete oba vývojáře alespoň morálně podpořit, můžete podepsat petici, kterou o víkendu založil bývalý šéfredaktor časopisu SCORE Jan Modrák.

Zdroj: TZ
PC
Dostupné pro: PC
Žánr: Simulátory | Vojenský simulátor
Výrobce: Bohemia Interactive | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 12. září 2013
  • Rozsáhlý herní svět
  • Grafika
  • Multiplayer
  • Zapálená komunita
  • Absence kampaně
  • Technické chybky
  • Pro nováčky těžké
Diskuze (12) Další článek: Mise z kampaně na Medal of Honor: Warfighter moc nenaláká

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,