Zombi: když exkluzivní značka přijde o Učko

ZombiU ztratilo jedno písmenko a s ním i svoji exkluzivitu.

Tato exkluzivní survival řezničina od Ubisoftu byla původně vytvořena exkluzivně pro konzoli Nintendo WiiU, kde se těšila slušné popularitě. A jak už to tak u populárních exkluzivit bývá, nyní se podívá i na PC, Xbox One a Playstation 4.

V podstatě to ale bude totožná hra, jako byla původní WiiU verze, jen s grafickými perličkami a několika novými úpravami, které mají dopomoci překousnout absenci speciálního ovladače s dodatečným displejem. Bohužel máme strach, že tím zmizí i veškeré napětí a strach, který tato brilantní kombinace navozovala. Navíc nepůjde o v poslední době tak rozšířený remaster, nýbrž opravdu jen přenesení hry s minimálními úpravami na nové platformy.

1438276669-2.jpg1438276669-3.jpg1438276670-1.jpg

Vývojáři se nechystají vytasit s nějakými závratnými změnami. Hra bude jen upravená do FullHD rozlišení a pravděpodobně se zvýší i framerate a grafické detaily. Příběh bude také totožný. Jste v Londýně, kde vypukla zombie apokalypsa a vy v roli jednoho z přeživších zjišťujete, jak k tomu došlo a jak se dostat z města do bezpečné zóny. Co si ale Zombi přeci jen přinese s sebou je unikátní způsob umírání. Pokud umřete, je to definitivní. Objevíte se na checkpointu, ale jako zcela nový člověk. Přijdete o všechny své věci a začínáte znovu od začátku. Máte ale možnost najít vaše zombifikované tělo a získat svůj loot zpět. Bojíte se?

O co naopak Zombi přijde je multiplayer. Podle slov vývojářů je tato hra více zaměřena na singlplayerový zážitek a bez hry pro víc hráčů se klidně obejde, což my jedině vítáme. Multiplayer v ZombiU byl však také celkem unikátní. Jeden hráč měl v ruce klasický ovladač a druhý zase WiiU gamepad. Hráč s tabletem rozmisťoval po úrovni zombie a tak stěžoval hráči průchod levelem. Je celkem pochopitelné, že tenhle prvek byl odstraněn. Bez tabletového ovladače by to nemělo moc smysl, třeba ale tvůrci vymyslí později využití mobilních zařízení.

1438276157-4.jpg1438276158-5.jpg1438276671-5.jpg

Zatím se neví, jak bude řešené ovládání bez speciálního ovladače, protože se používal třeba pro inventář, mapu nebo jako číselník na otevření dveří. V době, kdy byl ovladač používán se ale hra nezastavila a vy jste museli dávat pozor, co se děje kolem vás.

Velmi nás tak zajímá, jak se s tímto řešením rozhodli tvůrci popasovat. Ostatně, zjistit to můžeme už za dva týdny, kdy hra vychází v digitální podobě.

Váš názor Další článek: Kingdom Under Fire II v novém traileru a záběrech ze hry

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,