David Braben chce nové Elite, zatím nemá moc co nabídnout

Legendární vesmírný simulátor by se mohl vrátit zpět, pokud se nasbírá dost peněž na Kickstarteru.

Elite je bezpochyby jednou z herních legend a spousta hráčů určitě touží po novém díle. Tedy já aspoň určitě. Dost možná se ho dočkáme, tedy pokud David Braben a jeho studio Frontier Developements nasbírají alespoň 1 250 000 liber na Kickstarteru. Aktuálně má projekt s názvem Elite: Dangerous přislíbeno přes 100 000 liber a do konce zbývá ještě 59 dnů.

elite.jpg

Musím však říct, že Elite: Dangerous má jeden z nejvíc spartánských profilů, co jsem kdy na Kickstarteru viděl. Chybí jakékoliv video a z grafických materiálů je k vidění pouze logo hry. Braben má však poměrně jasno v tom, co chce udělat – jednoduše Elite v moderní grafice a s podporou multiplayeru. Jádrem hry má být opět procedurálně generovaný vesmír a obrovská svoboda ve hraní. Budete mocí být pokojným vesmírným obchodníkem, bojechtivým žoldákem, průzkumníkem, těžařem, pirátem…styl hry má být proste jen na vás. Ostatně v tom bylo vždy hlavní kouzlo série.

Ve Frontieru se prý hrou lehce zaobírají už pěkných pár let a mají určité základy a technologii. Jestli se ovšem začne na Elite: Dangerous opravdu pracovat, záleží už na zájmu hráčů. Pokud projekt uspěje, hra by se měla objevit někdy v březnu 2014. Tak co, přispějete?

Zdroj: Kickstarter
Váš názor Další článek: Legendární Battlefield 1942 je zadarmo, neváhejte a stahujte

Témata článku: , , , , , , , , ,