CD Projekt získal Activision!

V rozmezí několika málo týdnů CD Projekt "přebral" Ceneze dalšího významného světového vydavatele. Koncem prázdnin to byli Codemasters, tentokrát došlo na vyšší váhovou kategorii - Activision. Nejblizší hry od tohoto vydavatele sice ještě vyjdou pod hlavičkou Cenegy (Call of Duty: United Offensive, Rome: Total War), všechny další však už vydá CD Projekt.

Už dnes je jisté, že půjde například o Tony Hawk´s Underground 2 či na enginu Half-Life 2 postavené akční RPG Vampire: Bloodlines. Do budoucna se ale můžeme těšit i na hitovky typu Star Wars: KOTOR 2, Quake 4, případné pokračování DOOMa a mnoho dalšího.

Cenega tím ztrácí jednu pozici za druhou, z bývalé monopolní nabídky největšího českého vydavatele zbývá prakticky jen silné trio Take 2, Eidos, Vivendi. Naopak doposud spíše podřimující CD Projekt, jehož nabídka byla tvořena spíše tituly menších vydavatelství, získal po Konami a Codemasters dalšího silného partnera. Pokud by dosavadní kroky měli zvěstovat postupné slaďování nabídky české pobočky s centrálou firmy v Polsku, mohli bychom se dočkat v blízké době dalších podobných oznámení. V nabídce polského CDP je kupříkladu Blizzard, Atari a další...

  

Quake 4 s lokalizací CD Projektu - proč ne?

Zdroj: CD Projekt, PR, Tiscali

Váš názor Další článek: Další herní společnost před krachem?

Témata článku: , , , , , , ,