PC | Akce

Crysis 3 oficiálně odhaleno, vyjde na jaře 2013

Prorok se vrátí do NewYorku, ze kterého se mezitím stala skutečná džungle.

Sice už o hře víme pěkných pár dnů díky předčasnému úniku informací na Originu, nicméně teď už je vše oficiální a na jaře 2013 si zahrajeme Crysis 3. Hlavním hrdinou se opět stává moderní válečný oblek nanosuit, díky kterému osoba vevnitř získá neuvěřitelné schopnosti. Čeká nás návrat do New Yorku, ovšem ten mezitím zarostl do podoby hotové džungle, čímž tvůrci elegantně kombinují prostředí prvního a druhého dílu. Příběh nastínila tisková zpráva a jde zhruba o tohle:

Hráči se opět v roli „Proroka“ vrátí do New Yorku, kde zjistí, že celé město bylo zapouzdřeno do nanokopule vytvořené zločineckou organizací Cell Corporation. Takzvaná „Kopule svobody“ v New York City je ve skutečnosti deštným pralesem v ulicích někdejšího velkoměsta, nyní plným převislých stromů, neproniknutelných mokřin a divokých řek. Uvnitř „Kopule svobody“ se nachází sedm charakteristických prostředí plných nástrah známých jako „Sedm divů“. Tento nový nebezpečný svět si žádá nové vyspělé zbraně a taktiku boje. Prorok bude nyní používat smrtící kompozitní luk, vylepšený nanooblek i ničivé mimozemské technologie a stane se tak nejobávanějším lovcem planety.

Crysis 2 01.jpg Crysis 2 02.jpg
Crysis 2 03.jpg Crysis 2 04.jpg

V roce 2047 se Prorok vydává na odvetnou misi s cílem zjistit pravé motivy Cell Corporation k vybudování karanténních nanokopulí. Občanům bylo sděleno, že tyto gigantické struktury nad celými městskými oblastmi byly vztyčeny na jejich ochranu a k vyčištění metropolí od zbytků sil Cephů. Ve skutečnosti jsou nanokopule součástí tajného plánu Cell Corporation získat teritorium a technologie k ovládnutí světa. S mimozemskými Cephy číhajícími za každým rohem a neustále útočícími nepřáteli z řad lidí není nikde bezpečno. Pro Proroka je však na jeho cestě za odplatou cílem každý z nich.

Crysis 2 05.jpg Crysis 2 06.jpg Crysis 2 07.jpg

Crysis 3 má vyjít na jaře příštího roku ve verzích pro Xbox 360, PlayStation 3 a PC. Už teď je ovšem k předobjednání na Originu speciální edice Crysis 3 Hunter s celou řádkou bonusů, jako je přednostní přístup k novému speciálnímu luku s příslušenstvím a modul „Hunter“ pro nanooblek ke zvýšení kapacity energie a přidání nových funkcí. Hráči, kteří si Hunter edici předobjednají již nyní, dostanou náskok pro online hraní v podobě bonusových zkušenostních bodů až do 5. úrovně, originální povrchovou úpravu pro luk a tři psí známky.

Zdroj: TZ
 
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | Sci-fi FPS
Výrobce: Crytek | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 22. února 2013
  • Nádherné prostředí a grafika
  • Solidní multiplayer
  • Zábava s nanosuitem
  • Příliš silný luk
  • Slabá AI
  • Velmi krátká kampaň
Diskuze (2) Další článek: Analýza: Prodeje Call of Duty jsou v útlumu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,