Dead Space 3 v prvním gameplay traileru a s novými odhaleními

V kooperativním režimu pro dva hráče se podíváte na zmrzlou planetu, kde opět šíří hrůzu nekromorfové.

Nehostinná a věčně zmrzlá planeta Tau Volantis se má stát dějištěm nového Dead Space – ságy, v níž hrdinný vesmírný instalatér Isaac Clarke bojuje jak s nebezpečnými nekromorfy, tak s vlastními vnitřními démony. Hororovou atmosféru prázdných lodí a stanic má tentokrát vystřídat o nic méně pustá ledová planeta, na níž hlavní hrdina nouzově přistane i s celým týmem lidí. Vesmírný koráb se však při přistání rozlomí na několik kusů a není jasné, zda havárii někdo mimo Isaaca přežil. O chvíli později se ze zuřící ledové bouře vynořují první nekromorfové a někde v dálce červeně pulzuje Marker. Držte si klobouky, hororová jízda začíná.

Vaším hlavním protivníkem budou jak zcela nové zmutované příšery, tak bílá (ale i klasická černá) tma, v níž nebude nic moc vidět, a hlavně i teploty hluboko pod bodem mrazu. To vše by mělo vytvářet řádně hororovou atmosféru, kterou může narušit snad jen jediné – přemíra akce. A právě té se po zhlédnutí několika minut hry docela bojíme.

Akce totiž v ukázkách jasně hrála prim a na děsivé momenty nebylo při střílení až tolik místo. Akce se zdála ještě frenetičtější, než v posledním díle a nepřátel očividně přibylo. Jak pak by taky ne, když Isaacovi tentokrát podá pomocnou ruku seržant John Carver, jehož bude ovládat buď AI nebo některý z vašich přátel v novém kooperativním režimu. Při hraní za nového hrdinu potom čeká na hráče odhalení dalších podrobností příběhu a nové herní funkce.

 

dead_space_01.jpg dead_space_02.jpg

Ty však nebyly v průběhu prezentace příliš naznačeny, a to ani když se Isaac s Carverem v průběhu prezentace poprali jak s obřím vrtákem, tak s gigantickým bossem, jenž je nakonec spořádal k svačině. No, aspoň se naši hrdinové při proplétání se střevním systémem trochu zahřáli, než se z vnitřka příšery prostříleli zpět do mrazivé pustiny… Kde budete opět střílet a snad se i trochu bát. A co k našim obavám i náplni hry říká oficiální zastoupení?

„Dead Space 3 přinese akci a horor v měřítku, které dalece překonává vše, co jsme doposud vytvořili. Ve hře se budete pohybovat v rozsáhlých vesmírných prostorách, úzkých chodbách i v prostředí nové nehostinné planety a všude se setkáte s řadou překážek. Hráči, kteří milují hraní v temnotě, se zcela jistě mohou těšit na klasický a originální styl série Dead Space. Stejně tak ti, které baví společné hraní, mohou přizvat přítele v rámci nového kooperativního režimu.“

Dead Space 3 vyjde v únoru 2013 ve verzích pro Xbox 360, PlayStation 3 a PC.

Nepropásněte další novinky z E3 a EA konference

Dead Space 3 v prvním gameplay traileru a s novými odhaleními

Crysis 3 bude stejná adrenalinová jízda, jako dvojka

V Medal of Honor: Warfighter nesundáte prst ze spouště

SimCity a Facebookové SimCity Social

Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | Survival horor
Výrobce: Visceral Games | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 8. února 2013
  • Tvoření zbraní
  • Skvělé zasazení
  • Povedený kooperativní režim
  • Místy až moc akce
  • Špatně rozmístěné checkpointy
  • Obtížnost není ideálně vyvážena
Váš názor Další článek: První trailer a první informace o Splinter Cell: Blacklist

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,