Nejlepší PC a konzolové hry pod stromeček [Vánoce 2011]

Hra je skvělý dárek na Vánoce, ale jakou z té obrovské nabídky vybrat? Máme pro vás tipy na to nejlepší, co letos vyšlo.
Kapitoly článku

Dumáte nad vánočním dárkem pro herně pozitivního blízkého? Tak to se vám určitě hodí naše tipy na ty nejlepší hry, co se tento rok objevily. Kopírujeme rozdělení platforem v naší zemi, proto velká část her je pro PC (a obvykle i další platformy, jak už to dnes bývá). Na konci článku najdete exkluzivní tituly pro všechny tři aktuální konzole. Rozdělení podle herních žánrů by vám mělo volbu ještě více usnadnit. Jedná se o naše redakční tipy, někdy můžete mít pocit, že hra v položce Další tip je lepší než primární tip, ale to je otázka úhlu pohledu. Nicméně se žádným z následujících titulů chybu neuděláte.

Textové ddkazy na produktech uvedených v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých produktů je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme přidali až dodatečně.


 

Tip na RPG hru

The Elder Scrolls V: Skyrim

Platformy: PC | Xbox 360 | Playstation 3

 

Další z řady legendárních RPG dlouholeté série The Elder Scrolls. Skyrim je naprosto obrovskou hrou, která vám vydrží na desítky a desítky hodin zábavy. Vaše dobrodružství se tentokrát odehrává v severní zemi Skyrim, což znamená spoustu dechberoucích výletů na vrcholky zasněžených hor, ale i do úrodných podhůří. Graficky vypadá Skyrim nádherně, navíc nabízí obrovskou svobodu, ať už se jedná o formování vašeho hrdiny (lučištník, mág, bojovník? Od každého kousek? Není problém!) nebo herní činnosti (spousta hlavních a vedlejších questů, kovářství, vaření, alchymie atd.)

VIDEO: 4091 'The Elder Scrolls V: Skyrim - Trailer'

Další tip:

Zaklínač 2: Vrahové králů

Platformy: PC

 

Pokračování výtečného polského RPG podle oblíbené knižní ságy je skutečně dospělou hrou.

VIDEO: 3738 'The Witcher 2 - Trailer'



Tip na akční střílečku

Crysis 2

Platformy: PC | Xbox 360 | Playstation 3

 

Crysis 2 vyměnila zelenou džungli prvního Crysis za džungli betonovou. Pokračování výtečné střílečky vás nechá ve zničeném New Yorku čelit mimozemské invazi a smrtící epidemii. Kladem Crysis 2 je možnost volby herního stylu. Unikátní nanooblek vám dává schopnosti jako větší výdrž, rychlost či krátkodobou neviditelnost, takže záleží jen na vás, jak toho využijete při potyčkách s nebezpečnými protivníky. Ať už lidskými nebo mimozemskými.

VIDEO: 4585 'Crysis 2 - Ultra Upgrade s podporou DX 11 [HD]'

Další tip:

Battlefield 3

Platformy: PC | Xbox 360 | Playstation 3

 

Válečná střílečka, která nabízí poněkud lineární kampaň, ale hlavně výtečný multiplayer. Plus díky enginu Frostbite 2 vypadá skvěle.

VIDEO: 5038 'Battlefield 3 - Singleplayer trailer'
 


 

Tip na méně akční střílečku

Deus Ex: Human Revolution

Platformy: PC | Xbox 360 | Playstation 3

 

Human Revolution dokazuje, že všechny střílečky nemusí být jen naskriptované lineární koridory. Ve hře se ocitnete v poměrně nedaleké budoucnosti, kdy vládu nad světem pomalu získávají nadnárodní korporace a lidstvo začíná experimentovat s kybernetickým zlepšováním těla. Prostě cyberpunk jak víno. Human Revolution nabízí poměrně solidní RPG prvky v podobě vybírání si implantátů, vedlejších úkolů a možnosti hrát podle svého. Drsný zabiják? Neviditelný cyberninja? Je to jen na vás.

VIDEO: 4429 'Deus Ex Human Revolution E3 2011 Trailer'

Další tip:

Portal 2

Platformy: PC | Xbox 360 | Playstation 3

 

Spíše fyzikální logická hra, než střílečka. Brilantní humor a vypilovaná hratelnost, to jsou hlavní lákadla.

VIDEO: 4275 'Portal 2 - TV spot'


 

Tip na third person akci

Batman: Arkham City

Platformy: PC | Xbox 360 | Playstation 3

 

Pokračování nejlepší komiksové hry je…ještě lepší komiksová hra! Arkham City prakticky ve všem zlepšuje už původně výborný Arkham Asylum. V kostýmu Temného rytíře se ocitáte uprostřed kriminální čtvrti Arkham City a je na vás se postavit všem geniálním padouchům, jako je Joker, Penguin, Two-Face a další. Tradiční koncept otevřené hry ve stylu Grand Theft Auto zde září a nabízí spoustu zábavy.

VIDEO: 4172 'Batman: Arkham City - Gameplay trailer'

Další tip:

Assassin’s Creed: Revelations

Platformy: PC (vyjde v prosinci) | Xbox 360 | Playstation 3

 

Další vylepšené pokračování oblíbené série. Zabiják Ezio tentokrát zamířil do Konstantinopole, kde se rozjíždí další kolo bitvy s Templáři.

VIDEO: 5088 'Assassins Creed: Revelations - Launch trailer'


 

Tip na hru pro mladší hráče

Skylanders: Spyro’s Adventures

Platformy: PC | Xbox 360 | Playstation 3 | Nintendo Wii | 3DS

 

V jádru klasická akční plošinovka s oblíbeným dráčkem Spyrem, ovšem je tu lákadlo v podobě reálných sběratelských figurek. Stačí položit postavičku podle svého výběru na speciální podstavec, který načte údaje a nechá vás hrát s její polygonovou verzí. Každá z postaviček má vlastní sadu schopností, chybět nesmí ani určité RPG prvky. Do figurek se zapisují úrovně, dosažené achievenemty a podobně, takže není problém pokračovat na úplně jiné platformě (PC, X360, PS3, Wii, 3DS a iOS zařízení).

VIDEO: 5019 'Skylanders: Spyros Adventures - Launch trailer'

Další tip:

Auta 2

Platformy: PC | Playstation 3 | Nintendo Wii

 

Povedené jednoduší závody podle animovaného filmu od Pixaru.

Článek pokračuje v další kapitole: strategie, sporty, závody a konzole


Co koupit na Vánoce 2011

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,