Nový Xbox údajně s Windows 9 a architekturou ARM

Konzole s kódovým jménem „loop“ bude prý menší a levnější než X360.

Na blogu MSNerd se objevily neověřené informace o následovníku Xboxu 360. Sice se jedná jen o oficiálně nepodložené věci, nicméně MSNerd v minulosti přinesl celou řádku spolehlivých údajů, takže proč si nezaspekulovat. Podle blogu je kódové jméno přístroje „loop“ a poběží na hardwarové platformě podobné Zune HD. Znamená to hlavní procesor a sérii pomocných jader, určených pro grafiku, umělou inteligenci, fyziku, kódování, síťové prvky a senzory (Kinect). Procesor bude navržen Microsoftem a dvěma partnery, přičemž by se měl opírat o architekturu ARM.

xbox720-pic-3.jpg

Taková konzole by měla být levnější než Xbox 360, umožní hlubší propojení s Kinectem a ještě bude rozměrově menší než Xbox 360. Loop by měl běžet na modifikovaném jádru Windows 9 a podle dalšího komentáře v diskuzi současné plány nepočítají s optickou mechanikou. Z těchto informací se dá dedukovat, že než o klasickou herní konzoli pro hardcore hráče se bude jednat o multimediální zábavní centrum propojené s dalšími výrobky Microsoftu – ostatně o něco podobného se pokoušejí už teď, kdy video on demand (Netflix, Sky) a sociální služby (Facebook, Twitter, Last.FM) jsou nedílnou součástí Xboxu 360 a nechybí ani propojení s Windows Phone.

Na druhou stranu, použití Win9 jádra by mohlo znamenat uvedení na trh až kolem roku 2014, což by nechalo 2 roky náskok letos odhalenému WiiU. Uvidíme, co budoucnost ukáže. Klidně bych si ale vsadil, že to nebude jen Xbox 360 s vyšším výkonem.

Zdroj: MSNerd                
Diskuze (14) Další článek: Multiplayer Max Payna 3 bude obsahovat příběhové elementy

Témata článku: , , , , , , , ,