Odhaleny ambiciózní plány pro Final Fantasy XIV verze 2.0

Pro některé nejhorší MMORPG se dočká tak velkých změn, že v něm nezůstane kámen na kameni.

Jestli jste v den launche zkusili Final Fantasy XIV, byli jste se vší pravděpodobností hodně zklamaní. Téměř vše bylo špatně. Od té doby Square-Enix vydal spoustu opravných patchů, které napravovaly, co se dalo. Hra se dočkala opravdu výrazného zlepšení.

Zajímavostí ovšem je, že se Square-Enix chystá vydat Final Fantasy XIV verze 2.0, což je kompletní redesign všeho, na co jste byli doposud zvyklí. Změní se herní svět, který bude mnohem variabilnější, dále pak interface, rozmístění nepřátel a předmětů a také celý grafický engine. Zkrátka půjde o zbrusu novou hru, jejíhož traileru se dočkáme na E3 2012.

ffxiv_ver20.jpg

Musíme uznat, že verze 2.0 vypadá o mnoho lákavěji než její předchůdce

Co se konzolové verze týče, nezapomnělo se na ni, jen si budete ještě muset nějaký ten pátek počkat. FFXIV 2.0 totiž vyjde až na podzim příštího roku, přičemž varianta pro Playstation 3 dorazí do obchodů až kolem prosince. Do té doby bude SE tvořit patche pro stávající produkt.

Ještě jedna zpráva, tentokrát už méně příznivá. Square-Enix usoudil, že současná podoba FFXIV už značce Final Fantasy nedělá ostudu, proto hodlá mezi letošním listopadem a prosincem opět nastolit měsíční poplatky. To jen, abyste nebyli překvapení.

Zdroj: Final Fantasy XIV
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Square Enix | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 30. září 2010 (PC), březen 2011 (PS3)
Diskuze (1) Další článek: Náhled na čtyři multiplayerové mapy Battlefieldu 3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,