Shrnutí Nintendo konference – Zelda, Wii U, 3DS

Nintendo mělo opět nejlepší konferenci a nezklamalo line-upem her ani novou konzolí.

Úvod konference se nesl v duchu oslav 25 let série Zelda. To zahrnovalo živý orchestr, který hrál hlavní theme a několik dalších melodií, což bylo malou ochutnávkou před podzimními Zelda koncerty v každém teritoriu – přesná data však zatím zveřejněna nebyla. Dárkem na oslavu významného milníku se stává Links Awakening, který se zcela zdarma objevil v 3DS Virtual Console. A příští týden by měla na 3DS vyjít přepracovaná Ocarina of Time, z níž vám níže přinášíme trailer.

VIDEO: 4507 'The Legend of Zelda Ocarina of Time - 3D Remake Trailer'

Další velkou peckou je port Zelda: Four Swords, předělávka multiplayerového titulu určená pro DS a DSi, jež se objeví na podzim. Tou největší novinkou v sérii je však pochopitelně Zelda: Skyward Sword, plnohodnotný titul pro Wii, který se objeví již před těmito Vánocemi a bude v prodeji rovněž se zlatým Wiimote.

Vše kolem 3DS

Nintendo však delší dobu zůstalo u 3DS a jeho her – a lineup je jak se patří silný. Ukazuje se totiž Mario Kart 3D (Letá se na rogalu, jezdí pod vodou, před závodem si také můžete svoje vozítko upravit a evidentně si vzít i některý z upgradů jako je třeba výše uvedené rogalo. Závody Monster Trucků apod. vypadají zajímavě. A datum vydání? Vánoce 2011) a Starfox 3D (Budete ho moci hrát buď pomocí tlačítek nebo naklánění handheldu, slibuje se multiplayer, zajímavostí je sledování hráčů prostřednictvím kamery. V USA launchuje v září).

VIDEO: 4506 'Mario Kart 3DS - E3 Trailer'

O něco později nastupuje na scénu Super Mario 3D (Video vypadá velmi pěkně, ovšem 3D efekt bude vidět až na skutečném 3DS), Kid Icarus Uprising (Začíná zajímavým a vtipným trailerem, který ukazuje především frenetickou akci ve vzduchu i na zemi. Zajímavostí je multiplayer ve formě 3 vs 3 zápasů. Objeví se taky kartičky pro Augumented Reality Games určené pro blíže nespecifikovanou bojovou hru.), Luigis Mansion 2 (Strašidelný dům, spousta duchů a vysavač na zádech Luigiho, nejde o předělávky ale komplet novou hru ve 3D s více domy.) Na závěr pak už jen promítání koláže z dříve ohlášených 3DS her: Metal Gear, Tekken, Resident Evil, Ace Combat a další.

VIDEO: 4505 'Luigis Mansion 2 E3 Trailer'

Dále byly prezentovány další funkce Nintenda 3DS: shop na 3DS má být tím největším od Nintenda a nabízet hromadu her jak nových, tak starších klasik převedených do 3D. Pro ty slouží konkrétně Virtual Console, v nichž můžete spustit třeba 3D Excitebike. Představení se dočkali i Pokémoni, kteří se nejenže ukáží ve 3D, ale pro každého majitele 3DS se zdarma aktivuje Pokédex. V něm budete mít od začátku 16 Pokémonů a další si musíte najít – ať už skenováním, výměnou s přáteli apod. Pěkným detailem je, že se s nimi budete moci i vyfotit. A to nejlepší nakonec? Pokédex si stáhnete již teď přes System Update.

Wii U

Nintendo na své konferenci představilo i novou konzoli, resp. se zaměřilo hlavně na její nový ovladač. Trailer představující nové funkce můžete shlédnout o kousek níže, to podstatné ale spočívá v dotykové multitouch obrazovce, na níž můžete buď hru hrát, pokud nemáte k dispozici televizi, nebo ji využít jako další rozšíření reality, další „vhled“ do herního světa – můžete tak v některých hrát vrhat hvězdice, podívat se při golfu na míček apod. Potěší rovněž zabudovaný gyroskop, rumble funkce a akcelerometr, stejně jako možnost nahodit na televizi okamžitě nový obrázek nebo videochatovat s přáteli.

 

Mimo nového ovladače bude Wii U plně podporovat i Wiimoty, Nunchuky, Classic Controllery, Balance Board a další. Různé typy ovladačů dokonce využijete při různých hrách – při Wii Catch totiž budou honící psi sledovat obrazovku a celý prostor ve 3D na televizi a hru budou ovládat Wiimoty s nunchuky, kdežto honěná osoba vyfasuje nový ovladač a celou situaci bude prohlížet z ptačí perspektivy přímo na obrazovce.

Stranou nezůstala ani samotná konzole, o jejíž specifikacích se sice nemluvilo, ale byly exkluzivně odhaleny některé 3rd party tituly: Batman: Arkham City, Assassins Creed, Ghost Recon: Online, Metro, zajímavě vypadající Lego City, kompletní line-up EA včetně Battlefieldu 3 a další. To vše by mělo být dostupné při launchi v roce 2012. Představeno bylo rovněž působivé video, ukazující možnosti enginu, kde byl v hlavní roli malý ptáček a celé vypadalo technicky naprosto úžasně.

Potom došlo krátce i na 1st party tituly: Mario Smash Brothers pro Nintendo 3DS i Wii U by totiž měly být dvě samostatné hry, jež nějakým způsobem budete moci propojit. Něco podobného bychom mohli čekat i u Kid Icarus. A pak již jen klasické poplácávání po zádech a mluvení o tom, jak DS a Wii změnilo hraní, a jak jej změní i 3DS spolu s Wii.

 

Váš názor Další článek: Přehled článků, novinek a videí z E3 2011 - den dva

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,