Steam Greenlight vás nechá rozhodovat o hrách, které vyjdou

Váš hlas a zpětná odezva může pomoci nezávislým tvůrcům vydat hru na Steamu.

Valve představilo Steam Greenlight, což je v podstatě komunitní služba, kde indie vývojáři mohou prezentovat svoji hru a hráči svým hlasováním a zpětnou odezvou pomohou k jejímu vydání na Steamu. V současnosti o vydání hry rozhodovala vnitřní komise Valve, Greenlight ji má nahradit hlasy hráčů. Možné je to díky systému Steam Workshop, který Valve představilo v říjnu loňského roku a jenž nabízí dostatečnou flexibilitu pro organizování obsahu a jeho možném hodnocení zákazníky.

greenligh_SOON.jpg

Pro všechny strany je to výhodné řešení – vývojáři získají možnost, jak prezentovat svoje dílo širokému hráčskému publiku, hráči si budou moci vybírat hry, za které utratí své peníze a Valve získá spoustu cenných údajů a ulehčí se jim rozhodování při schvalování her.

Banner_1.jpg 

Podmínky pro vývojáře jsou poměrně nízké, musí mít 1 video představující koncept hry, 4 obrázky, psaný popis a obrázek pro propagaci v systému (takový box-art). Pokud budou mít i hratelnou verzi, tím lépe, protože hra bude prezentována jako hratelná, v opačném případě získá nálepku „koncept“. Jediné omezení je nutnost vyhnout se závadnému a licencovanému obsahu.

Banner_2.jpg

Steam Greenlight se má rozběhnout na konci srpna, podle prvotní aktivity komunity nastaví Valve pravidla pro počet hlasů nutných k vydání hry. Více se o Greenlight můžete dočíst na stránce projektu.

Zdroj: Gameindustry
Diskuze (1) Další článek: Seznamte se s novou Larou Croft v The Final Hours of Tomb Raider

Témata článku: , , , , , , ,