Wii U se začne prodávat na konci listopadu a ve dvou verzích

Cena je prodejcích, u prémiové verze bude přiložena hra Nintendo Land.

Nintendo v rozmezí jednoho dne spustilo tři akce, na kterých byly oznámeny informace o začátku prodeje konzole Wii U, ceně a tak dále. V Americe uspořádali živou akci v New Yorku, Evropa si musela vystačit s novým dílem pořadu Nintendo Direct, ve které prezident evropského Nintenda, Satoru Shibata, oznámil vše důležité.

wiiU black.jpg

Konzole Wii U se v Evropě začne prodávat 30. listopadu a to ve dvou edicích. Basic pack bude obsahovat bílou konzoli s vnitřní pamětí 8 GB, bílý Game Pad, napájecí adaptér a HDMI kabel. V Premium pack najdete černou konzoli s pamětí 32 GB, černý Game Pad, napájecí adaptér, HDMI kabel a navíc stojánek na konzoli, stojánek na Game Pad, napájecí kolébku na Game Pad, senzor bar, předplatné na Nintendo Network Premium a hru Nintendo Land. Navíc se dočkáme ještě jedné edice, bundlu se hrou ZombieU.

WiiU.png

Stejně jako v případě handheldu 3DS nechalo Nintendo cenu na jednotlivých prodejcích. V Americe je doporučená cena 299 a 349 dolarů, takže u nás se dá očekávat něco kolem 7000 Kč a 8000 Kč. Jakmile budeme mít oficiální informace od Conquestu, lokálního distributora, dáme vědět.

V den začátku prodejů bude k dispozici 9 titulů, přičemž Trine 2, Toki Tori a Nano Assault Neo jsou stahovatelné hry. Z těch ostatních vypadají nejlépe exkluzivity od Ubisoftu: Rayman: Legends a ZombieU, plus pochopitelně New Super Mario Bros. U. V rámci launch okna (do konce března 2013) vyjde ještě celá řádka titulů, níže se můžete podívat na jejich potvrzený seznam:

wii_u_launch-titles.jpg

Chybí v něm očekávaný Pikmin 3, který vyjde až nekdy po březnu 2013. V průběhu Nintendo Direct byly ohlášeny i dvě nové hry: Bayonetta 2 od Platinum Games a Monster Hunter 3 Ultimate. Ten vyjde na Wii U a 3DS, přičemž obě verze budou propojené. Další informace očekávejte v průběhu následujících dnů a týdnů.

bayonetta2.jpgmh3-march.png

Váš názor Další článek: Kompilace Killzone Trilogy u nás vychází koncem října

Témata článku: , , , , , ,