World of Warcraft stále ztrácí hráče, Blizzard to nevzdává

Nejpopulárnější MMORPG už nemá 12 milionů předplatitelů.

V dobách největší slávy mělo MMORPG World of Warcraft předplaceno přes 12 milionů hráčů, fenomenální číslo. Od té doby však počet postupně klesá a během posledního čtvrtletí končícího 30. červnem spadl na 11,1 milionů předplatitelů. Je třeba rovnou dodat, že pokles to nebyl tak znatelný jako v předchozích obdobích. Prezident Blizzardu, Michael Morhaime během nedávné konference však uvedl, že pokles to byl po půl roce od vydání Cataclysmu očekávaný. Hráči mají tendence se vracet s každým novým obsahem, a jakmile jej projdou, ruší předplatné.

VIDEO: 4300 'World of Warcraft Cataclysm - Rise of the Zandalari'

Pokles je však prý s každým datadiskem větší, což podle Morhaima je důsledek toho, že za ty roky se stali hráči zkušenějšími a prošli si nový obsah rychleji než dřív. Proto ale v Blizzardu pracují na dalších přídavcích herní zábavy. Máme se těšit na velký nový raid a dungeony. Mimochodem, tohle jen podtrhuje i předchozí slova o tom, že nové datadisky by měly přicházet častěji.

Další snahou, jak se vypořádat s poklesem, je překování trial systému do podoby neomezené časem – limit představuje dosažení úrovně 20. Změna podle Morhaima přinesla „významný nárůst“ nových účtů. Pomoci zpomalit pád mají i nové jazykové mutace. WoW je prý neuvěřitelně populární v Rusku a hodně se očekává od portugalské verze. Opět se hodí připomenout uniklý rozpis Blizzardu, kde WoW Brazil (portugalská verze) pěkně zapadá. Po Brazílii mimochodem mají Blizzardi v hledáčku i další země, ale zatím nechtějí nic konkrétního ohlašovat.

Zajímavé je, že navzdory poklesu celkové čtvrtletní zisky rostly: ze 299 milionů dolarů loni na letošních 313 milionů. Vliv na tom z velké míry mělo vydání datadisku Cataclysm a růst v Číně.

Zdroj: Gamasutra   
 
Dostupné pro: PC
Žánr: RPG | MMORPG
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 7. prosince 2010
Diskuze (20) Další článek: PS Vita u nás letos v prodeji nebude

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,