FIFA 12 bude bez Gambrinus ligy a české reprezentace

Zvýšená cena licence je příčinou odstranění českých týmů ze hry.

Série FIFA patří mezi nejlépe prodávané hry na českém trhu a společnost Electronic Arts do ní dlouhodobě investuje. Početné české FIFA komunitě každoročně nabízí dabing či organizuje lokální kvalifikaci na oficiální mistrovství světa (FIWC). Letos se však nepodařilo uzavřít smlouvu na použití Gambrinus ligy a českého národního týmu ve FIFA 12.

„Ligu i reprezentaci jsme jako obvykle vyrobili i otestovali, ale k použití ve hře jsme bohužel neobdrželi svolení. Společnost vlastnící tato práva meziročně několikanásobně navýšila finanční požadavky a požadovaná konečná částka není vzhledem k prodejnosti série FIFA v České republice reálná. Z tohoto důvodu jsme byli nuceni již hotové české týmy ze hry odstranit. Myslím, že to dobře vypovídá o současném stavu českého fotbalu,” vysvětlil okolnosti Dušan Benža z EA SPORTS.

VIDEO: 4552 'FIFA 12 - Rozdíly oproti FIFA 11'

„Přestože podle statistik preferuje naprostá většina hráčů zahraniční ligové a zahraniční týmy s vyšším hodnocením, v současnosti probíhají jednání o možnosti PC patche s vybranými tuzemskými kluby. Mrzí nás, že k tomu došlo zrovna v roce, kdy FIFA přináší tolik revolučních změn a PC verze nabízí stejné možnosti jako verze hry pro PlayStation 3 a Xbox 360. Pevně věříme, že v následujících letech se nám opět podaří navázat na předchozí spolupráci a Gambrinus liga i český národní tým se do série FIFA vrátí. Český komentář Jaromíra Bosáka a Petra Svěceného ve hře samozřejmě zůstává," dodal Benža.

FIFA 12 vychází 30. září 2011 ve verzích pro PlayStation 3, Xbox 360, PC a další videoherní platformy.

Zdroj: TZ
 
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Sportovní | Fotbalová simulace
Výrobce: EA Sports | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 29. září 2011
  • Nový fyzikální engine
  • Težší, ale zábavnější obrana
  • Lepší kontrola míče
  • Výrazné vylepšení online hry
  • Nefungující oslavy gólů
  • Výjimečná chybná lokalizace
Diskuze (7) Další článek: Duke Nukem Forever byl pro Take Two ziskový

Témata článku: , , , , , , , , , , ,