Nádherné RPG The Another World

Studio Ghibli je světoznámé japonské animátorské studio, které má na svědomí i u nás uvedené filmy jako Cesta do fantazie či Princezna Mononoke. Level 5 zase představuje japonské vývojáře stojící za výbornými hrami Rogue Galaxy, Dark Cloud či sérií Professor Layton. Společně nyní pracují na ambiciózní RPG hře The Another World (v originále Ni no Kuni).

Původně hra směřovala na Nintendo DS, nyní se přidala i konzole Playstation 3 s pohybovým ovládáním Move. A právě z PS3 verze pro vás máme trailer, který ukazuje hlavní přednost a výsledek spolupráce s Ghibli – nádhernou kreslenou grafiku s nezaměnitelnou pohádkovou atmosférou.

VIDEO: 3145 'The Another World - PS3 trailer'

The Another World nás seznámí s třináctiletým chlapcem Oliverem, jehož matka Arie náhle zemřela. Před svou smrtí Arie věnovala synovi panenku, ze které se vyklubala kouzelná víla Shizuku. Víla vlastní zvláštní knihu, díky které se Oliver může přesunout do světa „Ninokuni“, paralelního světa, kde podle Shizuku bude moci hrdina svoji matku oživit.

Hra bude sázet na magii, již budete vyvolávat kreslením run stylusem (u PS3 se zřejmě zapojí Move). Ve stylu legendárního Dungeon Mastera prý kouzla najdete jen v herním manuálu, stylizovaném jako lexikon kouzel, bez kterého nebudete moci hrát. Podle ukázky je vidět, že boje se spíš podobají Pokémonům, kde nebojuje hlavní hrdina (zde hrdinové), ale povolává do bitvy různé magické potvůrky.

DS verze hry vyjde v Japonsku 9. prosince, datum PS3 varianty nebylo odhaleno. Stejně jako případné vydání mimo japonské souostroví.

Zdroj: Kotaku    
 
Dostupné pro: 3DS
Žánr: RPG | RPG adventura
Výrobce: Studio Ghibli, Level 5
Diskuze (8) Další článek: Čína se už zase montuje do online hraní

Témata článku: , , , , , , , ,