Nový Hitman "přístupnější masám"

Hitman: Absolution se má zaměřit na širší publikum, než předchozí tituly, které dle vývojářů neodpouštěly téměř žádné chyby. Tore Blystad to aspoň zmínil v rozhovoru pro anglický Eurogamer, kde mimo jiné poznamenal, že rychle se zvyšující obtížnost hry omezila její rozšíření mezi masy hráčů.

"Předchozí Hitmanovské hry byly hodně hardocore," prohlásil. "Přestože smyšlené univerzum Hitmana nabízí skvělé zážitky, hry byly příliš těžké na to, aby se do nich hráči dokázali patřičně ponořit."

VIDEO: 4345 'Hitman Absolution - Teaser'

"Největším problémem, s nímž jsme se museli během vývoje hry poprat, bylo rozšířit ji v každém slova smyslu. Rozšířit ji tak, aby se hrála snadněji a byla přístupnější, ale přitom si stále zachovala i silné hardcore elementy. Nechceme totiž hru vzdálit žádnému z našich loajálních fanoušků."

Blystad se mimojiné zmínil i o inovativním naprogramování umělé inteligence, s jejíž pomocí chce hráče více vtáhnout do hry. "Pokud na nepřátele zaútočíte z úhlu, mohou se na vás vrhnout, utéct nebo normálně pokračovat, pokud si vás nevšimnou nebo pokud je budete prostě ignorovat. Sandboxové hry jako GTA sice obsahují podobné prvky chování, ale náš systém je mnohem propracovanější díky důrazu na schopnosti jednotlivých charakterů."

Když už jsme u postav, byl by hřích nezmínit další zajímavou informaci vyplývající z interview: "Všechny postavy ve hře blíže poznáte a každá z nich se nějakým způsobem liší. Každý panáček má své jméno a hraje v rámci příběhu nějakou roli, takže je naším prvořadým cílem, aby se chovaly uvěřitelně."

Jestli autoři svým slibům dostojí se dozvíme někdy příští rok, kdy má Hitman: Aboslution vyjít pro trojlístek PC, X360 a PS3.

Zdroj: Eurogamer.net
Dostupné pro: PC, X360, PS3
Žánr: Akce | simulace nájemného zabijáka
Výrobce: IO Interactive | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 20.11.2012
  • Pestré střídání prostředí
  • Herní experimentování
  • Zábavný stealth systém
  • Nezajímavý příběh
  • Zbytečně zmenšené a lineární úrovně
  • AI není v přestřelkách moc bystrá
Diskuze (2) Další článek: Video: Kampaň z Gears of War 3

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,