Ohlášena ArmA 3 + GALERIE

Společnost Bohemia Interactive ohlásila Armu 3 – pokračování série realistických vojenských simulátorů. Hra slibuje přinést díky masivním změnám v herním enginu bezkonkurenčně nejrozsáhlejší a nejdetailněji propracované prostředí série. Arma 3 nás přenese no nepříliš lákavé blízké budoucnosti, kdy se vojska NATO nacházejí blízko prohry ve vleklém konfliktu:

Západní Evropa se po letech intenzivního válečného konfliktu s armádami Východu stala poslední výspou vojsk NATO. Na pokraji porážky se vrchní velení NATO odhodlalo k zoufalým řešením. Ve snaze získat přísně střežené vojenské tajemství je zahájena operace Magnitude. Malá skupina speciálních sil a výzkumníků je vyslána na středozemní ostrov hluboko za nepřátelskou linií. Po prozrazení operace a zničení průzkumné jednotky se kapitán Scott Miller ocitá na pobřeží nepřátelského ostrova. Při snaze splnit úkol mise za každou cenu bude čelit nebezpečí moderního bojiště, nelítostné přírody a následkům svých vlastních rozhodnutí.

scr06.jpg

Příběhová kampaň bude sledovat osudy kapitána Millera, který se má postupně přenést z role osamělého vojáka do pozice vojenského velitele. Tvůrci slibují dramatický příběh s několika konci, tvarovaný akcemi a rozhodnutími hráčů. Hra bude zasazena do prostředí rozlehlého středomořského ostrova, jehož model vzniká na základě reálných geografických dat. Indicie přinesené nedávnou AG (Alternate reality) hrou naznačují, že by se mohlo jednat o Řecko, i když oficiálně nic zatím potvrzeno není. Pochopitelně opět budete moci ovládat celou řádku vozidel, letadel i lodí – o lepší simulaci fyziky i animací se má postarat nově zakomponovaný fyzikální engine PhysX. Velký důraz se klade i pestrost výzbroje a výstroje. Budete si moci vybrat uniformu, poskládat zbraň a doplňky a celkově si upravit výzbroj podle svých představ.

scr01.jpg scr02.jpg

Kromě kampaně pro jednoho hráče pochopitelně nesmí chybět multiplayer, ať už v podobě kooperativních či kompetitivních scénářů. Tisková zpráva zmiňuje i servery podporující Windows nebo Linux. Pro tvůrčí jedince opět nesmí chybět pokročilý, ale snadno ovladatelný editor.

Arma3_artwork_01.jpg Arma3_artwork_02.jpg

Hru budou tvůrci prezentovat na blížící se herní konferenci E3, takže v té době očekávejte další přísun novinek. Arma 3 je plánovaná na léto 2012 pro PC.

Arma 3 logo_final (RGB).png

scr03.jpg scr04.jpg
scr05.jpg scr07.jpg
scr08.jpg scr09.jpg

Zdroj: TZ
PC
Dostupné pro: PC
Žánr: Simulátory | Vojenský simulátor
Výrobce: Bohemia Interactive | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 12. září 2013
  • Rozsáhlý herní svět
  • Grafika
  • Multiplayer
  • Zapálená komunita
  • Absence kampaně
  • Technické chybky
  • Pro nováčky těžké
Diskuze (2) Další článek: Odhalen Awesomenauts pro PSN/XBLA

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,