Peter Molyneux opustil Lionhead Studios

Místo toho se připojil k malému nezávislému studiu 22 Cans.

Peter Molyneux, legendární designér mající na svědomí např. Theme Hospital, Populous, Black & White či sérii Fable, opustil Lionhead Studios (a tím pádem i Microsoft) a místo toho se připojil k nezávislému studiu 22 Cans. Učinil tak patnáct let po tom, co odešel z Bullfrogu.

Na Twitteru Molyneux napsal: "Opustil jsem milovaný Microsoft a Lionhead. A to kvůli opravdu úžasné, trochu strašidelné a jinak odvážné společnosti jménem 22 Cans."

peter_molyneux.jpg

V rozhovoru pro Kotaku však potvrdil, že bude i nadále sloužit jako konzultant při vývoji Fable: The Journey. "Měl jsem smíšené pocity, když jsem se rozhodl odejít z Microsoftu a Lionhead Studios, firmy, kterou jsem v roce 1997 pomohl založit."

"Zůstávám extrémně pyšný na své bývalé kolegy a na produkty a zážitky, které jsme spolu vytvořili, od Black & White a Fable až po nás nejlepší výtvor, kterým byl Milo & Kate pro Kinect. Nicméně, měl jsem pocit, že nadešel čas, abych se vydal novou nezávislou cestou. Chtěl bych poděkovat týmu z Lionheadu a našim partnerům z Microsoft Studios za podporu, odhodlání a za ten neuvěřitelný kus práce, který jsme za ty roky spolu odvedli."

Zdroj: Twitter, Kotaku
Diskuze (1) Další článek: Podívejte se, co nabídne Legacy update pro The Old Republic

Témata článku: , , , , , , , , , , ,