Super Blast 2 - vesmírné helmy útočí (recenze)

Laserová kanonáda v bizarním plechovém světě se vrací. Super Blast 2 kašle na příběh, desítky módů a další zbytečnosti. Hlavní je střílet, uhýbat. A bavit se.

Super Blast 2 od Phantoom Entertainment je dlouho očekávané pokračování populární vesmírné střílečky, kde před nepřátelskými střelami občas kličkujete jak hyperaktivní králík. Rovnou si můžeme říct, že druhý díl nezklamal a opět zůstává intenzivní shoot-em-up akcí, která je neuvěřitelně návyková, má spád a jen tak vás nepustí, i když (pravda) se časem stává stereotypní.

super blast 2 09.jpg

Jedinou náplň hry (a veškerý zdroj zábavnosti) představuje kropení nepřátelské robotické havěti z hlavní vašich mimozemských zbraní. Na startu dostanete pár bodů zdraví, základní laserovou pušku a pro případ velkého množství nepřátel i tři speciální megabomby.

Jedinou náplň hry (a veškerý zdroj zábavnosti) představuje kropení nepřátelské robotické havěti z hlavní vašich mimozemských zbraní

Díky jednoduchému hernímu mechanismu se z celé hry stává záležitost, která vám může vydržet na stovky a stovky hodin. Nečekejte žádný velkolepý příběh nominovaný na 4 Oscary – hra nabízí pouze jeden jediný mód, ve kterém jde jen o přežití a nasbírání co největšího bodového skóre. Stačí si jen zvolit jeden ze tří stupňů obtížnosti a jde se na to.

super blast 2 01.jpg super blast 2 02.jpg

Super Blast 2 patří mezi vertikální shoot-em-up, takže svého plechového zabijáka vidíte na spodní straně displeje a nepřátelé útočí shora, klasika. Většina protivníků představuje hrozbu jen kvůli jejich velké početní převaze, ovšem silnější obrněné varianty vám dají docela zabrat. Vrcholem všeho jsou závěrečné souboje s gigantickými bossy disponujícími mnohem delším ukazatelem zdraví a ničivější palebnou silou.

Na vaší straně neexistuje žádná kontrola režimu palby, takže jen neustále střílíte dopředu a svoje projektily směřujete na nepřátele pohybem celé vaší vesmírné létající přilby (či co je to zač). Nonstop střílecí akci zpestřují  různé bonusy vypadávající  z nepřátel.  Některé dodají zdraví, jiné vylepší vaše kanony na jiné typy zbraní. V zásobě tu jsou vrhací hvězdice, kulomety, bleskomety, bomby či zbraně chrlící trojité projektily a tak dále. Výběr je poměrně pestrý a určitě si vyberete svůj oblíbený vraždící arzenál.

super blast 2 03.jpg super blast 2 05.jpg

Existují dva způsoby, jak v Super Blast 2 můžete umřít – buď přijdete o kompletní zdraví, nebo nepřítel proklouzne za vaše záda. Druhý jmenovaný způsob je rozhodně častější a to kvůli ovládání pomocí naklánění přístroje do stran.

Senzory naklánění jsou sice zábavným stylem ovládání, ale rozhodně jim chybí přesnost a rychlost klasického ovládacího kříže

Senzory naklánění jsou sice zábavným stylem ovládání, ale rozhodně jim chybí přesnost a rychlost klasického ovládacího kříže. A u žánru, který často vyžaduje precizní manévrování mezi záplavami nepřátelských projektilů, je občas neposlouchající ovládání k naštvání a porušení bobříka slušné mluvy.

super blast 2 07.jpg super blast 2 08.jpg

Velké lákadlo, tedy možná asi ne pro každého, představuje velmi roztomilá a zároveň poněkud bizarní grafika plná vykulených ostnatých koulí, ocelových hi-tec holubů, plechových hlav s vražedným výrazem a podobně úchylných protivníků, které jsme měli problém identifikovat. Nápadití protivníci (i hrdina) však poněkud kontrastují s mírně fádním 2D renderovaným pozadím, které se sice střídá, ale i tak se dokáže poměrně rychle okoukat. Vše naštěstí zachraňují líbivé efekty a uklidňující hudba na pozadí. Celkově je pokračování Super Blast v mnohem lepší než jeho předchůdce a pokud máte náladu na klasickou shoot-em-up akci, rozhodně Super Blast 2 stojí za zvážení. Zvlášť, když je k němu na App Store přilepená zajímavá cenová nálepka.

Dostupné pro: iPhone
Žánr: Arkády | Shoot-em-up střílečka
Výrobce: Phantoom Entertainment | Webové stránky hry
  • Zábavné střílení
  • Bizarní a líbívá grafika
  • Občas nepřesné ovládání
  • Není na dlouhé hraní
Váš názor Další článek: Detaily o The Last Guardian

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,