Tipy na nejlepší hry pro Xbox 360 pod stromeček [Vánoce 2012]

Hra je skvělý dárek na Vánoce, ale jakou z té obrovské nabídky vybrat? Máme pro vás tipy na to nejlepší, co letos pro Xbox 360 vyšlo.

Blíží se Vánoce a známí se nás začínají ptát, co by si měli koupit, když už „děláme do těch her“. Stejně jako loni to vyřešíme veřejně a každý den na našich webech vydáme jeden článek s tipy, co se podle nás na sklonku roku 2012 vyplatí. Známým pak jen pošleme odkaz.

Všechny hry vyšly tento rok a jsou rozděleny podle žánrů, snažili jsme se pokrýt všechny nejoblíbenější. Jedná se o naše redakční tipy, někdy můžete mít pocit, že jsme nějakou hru opomněli, ale to je otázka úhlu pohledu. Nicméně se žádným z následujících titulů chybu neuděláte.

Poznámka: Inspiraci si můžete brát i z tipů pro PC hry. Borderlands 2, Dishonored, Asassin’s Creed III, Darksiders II, XCOM: Enemy Unknown, FIFA 2013, Need for Speed: Most Wanted a F1 2012 jsou k dispozici i ve verzích pro Xbox 360.

Akční

Halo 4

Pouze pro Xbox 360

Halo 4 načíná novou trilogii nejdůležitější série stříleček pro Xbox. Bungie už sice na hře nepracovali, ale noví tvůrci rozhodně vytvořili důstojného nástupce. Halo 4 je velmi zábavná střílečka, kde se kromě mrštných prstů hodí i taktické myšlení. Kampaň sice není nejdelší, ale multiplayer to bohatě vynahrazuje

Sleeping Dogs

K dispozici i na PC a PS3

Sleeping Dogs málem nevyšli a to by byla zatracená škoda. Jedná se totiž o jednu z nejlepších městských akcí ve stylu Grand Theft Auta. Tady však hrajete za policajta v utajení, brázdíte ulice Hong Kongu a protivníky mlátíte efektním kung-fu.

RPG

Dragon's Dogma

K dispozici i na PS3

Capcom se snažil v podobě Dragon's Dogma vytvořit takový japonský Skyrim a povedlo se jim to, protože se jedná o rozsáhlé a poctivé RPG. Hra má skvělou atmosféru, plno skvělých nápadů a je docela hardcore. Jedním ze zajímavých herních prvků je možnost chytat menší protivníky a po těch velkých rovnou šplhat.

Zaklínač 2: Vrahové králů

K dispozici i na PC

Jedno z nejlepších PC RPG loňského roku se letos dostalo na Xbox 360 a polští CD Projekt odvedli výbornou práci. Nejde totiž jen o prostou předělávku, ale o hru vymazlenou snad po všech stránkách. Pokud chcete dospělé a neskutečně chytlavé RPG, rozhodně neváhejte. Zaklínač 2: Vrahové králů je navíc v češtině.

Sportovní

Fifa Street

K dispozici i na PS3

Na konzole i letos vyšel nový ročník fotbalové Fify a rozhodně je povedený, ale pokud chcete něco nenáročnějšího pro hraní na párty, určitě přemýšlejte o Fifa Street. Jedná se o pouliční fotbálek, kde je hráčů na plácku jenom pár a místo nějakého složitého nabíhání si jde spíš o to různými triky a kličkami obejít a zesměšnit soupeře.

NHL 13

K dispozici i na PS3

Milovnící virtuálního hokeje mají svoji modlu už pěkných pár let pouze na konzolích v podobě série NHL. Ostatně žádný rozumný ekvivalent ani neexistuje. NHL 13 je po létech opravdu revolučním ročníkem, protože tvůrci zcela překopali systém bruslení, které se teď víc podobá realitě. Sice tu zůstalo pár palčivých problémů, ale rozhodně se NHL 13 nedá upřít zábavnost.

Závodní

Forza Horizon

Pouze pro Xbox 360

Série Forza je tradičním okruhovým závodním simulátorem. Forza Horizon jde však trochu jiným směrem, když autentický jízdní model zjednodušila a vypustila do otevřeného herního světa. Stáváte se účastníkem hudebního festivalu Horizon, jehož součástí je spousta závodů a jízdních radovánek. Pokud pro vás byly předchozí díly až moc hardcore, bude Horizon pro vás.

Logická

Catherine

K dispozici i na PS3

Pokud vám už všechny ty akční hry lezou krkem a hledáte něco náročnějšího, nenechte si ujít mix adventury a puzzle hry Catherine. S hlavním hrdinou přes den řešíte jeho každodenní problémy a zevlujete s kamarády v baru, v noci se však propadáte do noční můry, kde musíte zdolávat vysoké věže složené z kostek. Zápletka je dospělá, ale někomu nemusí sednout japonská stylizace.

Bojovka

Tekken Tag Tournament 2

K dispozici i na PS3

Tekken je tradiční a jednou z nejoblíbenějších konzolových bojovek. Tekken Tag Tournament 2 představuje pokračování série, která staví na bitvách 2 vs 2. Hra dokáže zaujmout jak skalní fanoušky, tak i nováčky. Obsahem se jedná o opravdu rozmáchlé dílo, protože narazíte snad na všechny postavy celé Tekken série.

Další tipy na vánoční dárky

Váš názor Další článek: Na Steamu vypukl podzimní výprodej her, slevy jsou až 75 %

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,