Uniklé obrázky a preview předčasně odhalily SimCity 5

K oficiálnímu odhalení by mělo zřejmě dojít až příští týden na GDC, ale už teď jsou známé první informace.

O vývoji pátého dílu budovatelské strategie SimCity se už nějakou dobu šuškalo, ale až teď se objevují první konkrétní informace a hlavně obrázky. Mají pocházet z německého časopisu Gamestar a překlad článku není zrovna dokonalý, takže tohle zatím berte jen jako určitý nástřel novinek. SimCity 5 je prý aktuálně hotovo zhruba z 30 % a vyjít by mělo až v roce 2013. Hra běží na novém grafickém enginu jménem Glassbox, který by měl zvládat i takové kousky, jako jsou zakroucené silnice (už tedy nebudete muset stavět město nutně v americkém stylu) a možnost přiblížit si kameru až na cedule obchodů.

SimCity 5 01.jpg

Ulicemi by měl bublat rušný život – uvidíte simíky spěchající do práce, jdoucí na oběd či protestující před radnicí kvůli nezaměstnanosti. Některé budovy budou moci změnit podobu i svoji funkci, jedním z příkladů byla nová hasičská zbrojnice, díky které se hasiči dostanou k požárům rychleji. V průběhu hry si tak budete moci upravit město dle své tužby. SimCity 5 má být plné různých malých detailů, po rozdělení plochy na na klasické obchodní, industriální či obytné zóny přijedou stavaři a začnou stavět, posléze dorazí noví nájemníci. Večer se rozsvítí světla a neóny, na dopravnících do elektrárny uvidíte hromady uhlí a tak podobně. Vše má být doprovázeno realistickým hlukem.

SimCity 5 03.jpg

SimCity 5 slibuje i multiplayerové prvky, které vycházejí ze SimCity 2000 Network Edition. S ostatními starosty budete soupeřit či společně budovat města a sdílet materiály. Vy se tak můžete třeba soustředit na luxusní obytné rezidentní čtvrti, zatímco kamarád vás bude zásobovat elektřinou a jeho impérium elektráren nabízet místa pro vaše simíky. Dočkáme se globálních tabulek i achievementů, které budeme odemykat při šplhání po žebříčku. Ceny komodit mají být přepočítávány online a to dokonce i při hraní solo.

SimCity 5 04.jpg SimCity 5 07.jpg

Hra nabídne záplavu různých tabulek (grafy závislosti ceny pozemků na hustotě obyvatelstva, statistiky obyvatel, průmyslu i obchodu atd.), abyste byli vždy informováni a schopni dělat jako starosta města správná rozhodnutí. A ty mají být důležitá, pokud se například nepostaráte o nezaměstnanost, naroste počet žebráků bloumajících parky, vybydlené budovy se stanou útočištěm kriminálníků, což zvýší nebezpečí požárů a sníží hodnotu pozemků. Nové SimCity prostě slibuje navazovat na své nejlepší díly a už se nemůžeme dočkat oficiálního ohlášení a dalších konkrétních informací. Pochopitelně je vám přineseme.

SimCity 5 06.pngSimCity 5 02.png
  SimCity 5 08.jpgSimCity 5 05.jpg

Zdroj: Simtropolis

 


 

PC
Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | Budovatelská strategie
Výrobce: Maxis | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 8. března 2013
Diskuze (3) Další článek: Final Fantasy XIII-2 - japonský RPG guláš (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , ,