V Řecku zatkli dva Čechy, když fotili objekty do hry Arma III

UPDATE: Dle vyjádření BI prý byli oba na ostrově pouze na dovolené.

Řecká police zatkla v neděli dva Čechy ve věku 28 a 33 let, kteří točili a fotili na ostrově Limnos vojenské objekty. Oba zadržení u výslechu řekli, že pracují pro firmu Bohemia Interactive a na ostrově pořizovali materiály do hry Arma III. O incidentu prvně informovala řecká média, nicméně jej potvrdila i česká konzulka Blanka Kovacsová. Úřad je s oběma Čechy ve spojení. Ti mají být ve středu nebo ve čtvrtek převezeni na ostrov Lesbos, pod který Limnos spadá, a kde budou vypovídat před prokurátorem. Obvinění jsou podle Kovacsové velmi vážná, nicméně veškeré spekulace jsou aktuálně velmi předčasné a jen by mohly uškodit.

Arma3_landscape_full.jpg 

Není to poprvé, co by čeští vývojáři Army III měli problémy s jejich rozhodnutím zasadit nový díl válečné simulace na řecký ostrov. Už loni se proti tomu ohradil starosta Limnosu, podle kterého by válečná hra mohla negativně ovlivnit cestovní ruch a též tu jsou obavy o bezpečnost – Limnos leží poblíž tureckých hranic. Aféru budeme dále sledovat a o dalším vývoji informovat.

Zvětšit mapu  

UPDATE: Z Bohemia Interactive přišlo oficiální vyjádření:

Můžeme potvrdit, že dva zaměstnanci Bohemia Interactive, naši kolegové a přátelé, byli zatčeni během jejich dovolené na ostrově Limnos. Ostrov navštívili pouze za jediným účelem, aby si zažili krásy prostředí ostrova.

Od svého založení v roce 1999 vytváří Bohemia Interactive hry založené pouze na veřejně dostupných informacích. Vždy jsme respektovali zákony a nikdy jsme nikoho nevedli k tomu, aby porušil zákony nějaké země. A platí i pro Armu 3.

Momentálně směřujeme veškeré úsilí k podpoře kluků, jejich přátel a rodin zasažených touto složitou situací. Upřímně doufáme, že jde jen o nešťastné nedorozumění, plynoucí z jejich vášně jako umělců a tvůrců virtuálních světů.

Za celý Bohemia Interactive tým,

Marek Španěl, CEO

Zdroj: vlastní, ČTK
PC
Dostupné pro: PC
Žánr: Simulátory | Vojenský simulátor
Výrobce: Bohemia Interactive | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 12. září 2013
  • Rozsáhlý herní svět
  • Grafika
  • Multiplayer
  • Zapálená komunita
  • Absence kampaně
  • Technické chybky
  • Pro nováčky těžké
Diskuze (11) Další článek: Vyplňte na GoGu anketu a dostanete Realms of Arkania 1+2

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,