EA

Další propouštění v EA a rušení her

Na finanční konferenci společnost Electronic Arts mimo jiné oznámila, že se chystá propouštět další své zaměstnance. Konkrétně by mělo o práci přijít nějakých 1500 lidí, přičemž 900 z nich půjde přímo z vývoje her. Jednat by se mělo o studia EA Redwood Shores, Tiburon, Mythic a Black Box. To se samozřejmě musí dotknout i připravovaných projektů a tak se taky stalo. Zrušeno totiž podle slov samotného ředitele EA bylo 12 neohlášených projektů, ale nemusíte se strachovat, o známé série, které se dobře prodávají, rozhodně nepřijdete, a tak se opět dočkáme dalšího Need for Speed, FIFY, NHLka, NBA, The Sims, Battlefield, Command and Conquer a dalších…

Všechny zmíněné změny, propouštění apod. jsou důsledkem snížení nákladů, jelikož Electronic Arts chce ročně ušetřit minimálně 100 milionů dolarů, zda se jim to podaří je zatím ve hvězdách, ale budeme držet palečky, jelikož nárůst ztrát je od roku 2008 neuvěřitelných 26 procent. Momentálně se EA pohybuje ve ztrátě 391 milionů dolarů.

Nezapomeňte si přečíst, že EA koupili vývojářský tým Playfish, jež se zaměřuje na free-to-play hry pro volný čas na sociálních sítích, jako je například Facebook.

Zdroj: GamesIndustry
Váš názor Další článek: Opraveno vyhledávání 4 vs 4 v Left 4 Dead

Témata článku: , , , , , , ,