10 Easter Eggů ze StarCraft 2 – Diablo i Duke Nukem

Vtípky mají i ve vážné a srdcervoucí strategii co dělat. A že jsme občas vyprskli smíchy, nebo prchali před mocným Diablem.

Hry od Blizzardu jsou známé tím, že se v nich dočkáte tu větších, tu menších odkazů na skutečné věci, nebo jiné hry. Po dohrání kampaně jsem sice neprošel úplně všechno a pravděpodobně jsem si nevšiml všeho, ale ty nejzábavnější hlody jsem pro vás shromáždil, abyste se jimi mohli v klidu pokochat i vy – jen upozorňuji, že tento článek je spíše pro lidi, jež už kampaň dohráli a něco přehlédli – v plném kontextu totiž kdejaký vtípek vyzní mnohem lépe. Samozřejmě je vše doplněno videi a obrázky.

Lost Viking

Klasická shoot’em’up střílečka dorazila i na palubu Hyperionu, tentokrát s názvem Lost Viking – což je jak vousatý a sekeru třímající nájezdník, tak jedna z lodí ve StarCraftu 2. To pravé pomrknutí na věrné fanoušky ale spočívá v něčem trochu jiném. Lost Vikings totiž byla logická hra od Blizzardu, kterou toto studio kdysi začínalo. A je skoro stejně tuhá, jako tato vložená hříčka.

starcraft2_easteregg_01.jpg starcraft2_easteregg_02.jpg

Diablo ve StarCraftu

V misi s prostým názvem The Devil’s Playground se nachází drobný easter egg pro všechny milovníky série Diablo. Hlavní a nebezpečný boss se totiž na lávové planetě evidentně zabydlel a tak ho můžete potkat v pravém dolním rohu mapy. Ale pozor, vaši mariňáci se s ním extrémně rádi fotí!

starcraft2_easteregg_art1.jpg

Adjutant v tutoriálu

Tutorial v první StarCraftu je legendární tím, že pokud jste briefing nezavřeli do tří minut, objevil se vám recept na pečené kuře. A když je něco takového v prvním díle, druhá část ságy přece nebude jiná, ne? Tentokrát jde sice pouze o minutovou hlášku, která se zobrazí asi po minutě čekání, ale výsledek stojí za to. Mechanická poradkyně vám řekne: „Chtěla bych být velitelkou. A taky bych chtěla mít nohy.“



Level 800 Elite Tauren Chieftains Rocking your Galaxy!

Reklamy propagujicí rockovou kapelu Level 800 Elite Tauren Chieftans jsou samy o sobě geniální a názvy písniček jako „Rogues do it from Behind“ nebo „Every Rose Has It’s Thor“ se nezapomínají. Na reklamu však v průběhu kampaně narazíte (pokud ne, tak jsou pro vás přiloženy screenshoty) a takřka ji nelze minout, tak proč se Taurenem zaobírat nějak více? No, protože ho už ve třetí misi můžete potkat, jak ukazuje následující video. A zjistit, že jako dopravní prostředek používá létající kadibudku :)

starcraft2_easteregg_03.jpg starcraft2_easteregg_04.jpg



Hlášky jednotek

Pokud jste ve třetím Warcraftu klikali na jednotky, občas jste se dočkali velmi pěkných a se hrou zdánlivě nesouvisejících hlášek. Nejinak je tomu i ve StarCraftu a takový Mariňák je toho živou připomínkou – otázky typu: „Kde se má v tom skafandru člověk vychcat?“ nenechají jedinou bránici v klidu. Tak si klikejte a koukejte.

Tančící Night-elfka v baru na Hyperionu

World of Warcraft samozřejmě nemůže být zastoupen jen drsnou metalovou krávou, ale i nějakým tím něžnějším pohlavím. Jim Raynor si v baru vydržuje hologram tancující Night-Elfky, která se občas objeví i v misích při stejných pohybek. Úsměvné pomrknutí u něhož si dlouho říkáte, jestli vás nešálí zrak.



Apple to má občas těžké

Přestože je StarCraft 2 jedna z mála her (a Blizzard jedna z mála firem), které podporují platformu Mac, neodpustí si tvůrci ani několik narážek na svého chlebodárce. Dokonalé narážky na iCruiser a zvláštní, avšak povedená, reklama na iGun proto příjemně polechtá bránici. Problém je, že vám ji u prohlížení billboardů občas rozpárá Zerg.

starcraft2_easteregg_05.jpg starcraft2_easteregg_06.jpg

Achievementy

Lovení prestižních ocenění a přidávání bodů na Battle.net profil není pouze tvrdou dřinou, ale i dobrou zábavou, zvláště když se k tomu přidají humorné názvy některých z nich. Citace z Pána Prstenů (Achievementy s názvy „Můj miláššek“ a „NEPROJDEŠ DÁL!“) nebo Smrtonosné Pasti (Yippee-ki-yay) ostatně svědčí o filmové zdatnosti autorů.

starcraft2_easteregg_07.jpg starcraft2_easteregg_08.jpg

Duke Nukem Forever

Zdá se, že v letech, kdy se odehrává StarCraft, se konečně dočká vydání i Duke Nukem Forever. Jak jinak si vyvětlit, že Tychus v jedné z misí použije legendární hlášku „It’s time to kick-ass and chew bubblegum. And I’m all outta gum.“ Každopádně se těšíme přibližně na rok 2490, kdy se blonďáka konečně dočkají aspoň naše děti. Tedy praprapraprapraprapravnoučata.

starcraft2_easteregg_art2.jpg

Tancující pěchota

Jeden z easter eggů, který se vyskytoval už v betaverzi hry zahrnuje šílené křepčení Terranské pěchoty. Video myslím mluví samo za sebe, jen ještě dodám, že sami můžete jednotky přinutit ke křepčení tak, že je označíte a do chatu napíšete /cheer.

A co vy, nenašli jste zde svůj oblíbený easter egg, nebo jste prostě přišli ještě na něco dalšího? Neváhejte to sdělit nám i ostatním v diskuzi a zasmějme se společně nad dalšími vtípky!

Dostupné pro: PC
Žánr: Strategie | RTS
Výrobce: Blizzard Entertainment | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 27. července 2010
  • Příběh a postavy
  • Originální mise
  • Znovuhratelnost
  • Zakomponování achievementů
  • Editor
  • Online služby
  • Nejasnosti u upgradů
  • Příliš velký zoom a UI
Diskuze (16) Další článek: Video: Shogun 2: Total War

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,