10 epických staveb v MineCraftu, které musíte vidět

Mezi hráči Minecraftu se najdou tací, kteří se pouští do velkolepých staveb, aby v Minecraftu vytvořili něco, co ještě nikdo před nimi nedokázal. A výsledky občas berou dech.

Středozem

Jeden z nejambicióznějších projektů je rozhodně přepracování Středozemě z knih od J. R. R. Tolkiena do světa Minecraftu. Na přepracování tohoto fantasy světa pracují lidé kolem serveru ArdaCraft.

s.jpgs2.pngs3.jpgs4.png

Vše nastartovalo částí, kde celá cesta začala, tedy v Kraji. Ten už je celý hotový, ale jak vidíte z obrázků kolem, stavitelé nelení a usilovně pracují na co nejvěrnějších kopiích známých míst. Už od samého počátku byli rozhodnuti přepracovat celou Středozem, nejen její část.

s5.pngs6.pngs7.png

Hlavní inspiraci si berou samozřejmě z knih, ale také přiznali, že se nechali ovlivnit filmy Petera Jacksona, ale nechtějí se tím moc zatěžovat. Dokonce mají ve svém týmu i profesionálního geologa, který jim radí s topografií a celkovým rozložením světa. Díky jeho pomoci příroda ve světě ArdaCraftu dává smysl a nejsou to jen náhodně poházené bloky.

s8.jpg

Když přecházíte z jedné oblasti do druhé, vidíte střídající se útesy z pískovce, křídy, břidlice, vápence a dalších hornin, což zajišťuje nejen větší realističnost, ale i členové týmu se díky tomu naučili něco nového o topografii,“ uvedl jeden z členů týmu ArdaCraftu.

Přesný údaj o tom, jak dlouho se na projektu pracuje, ani sami autoři nevědí, ale určitě se to prý pohybuje v rámci tisíců hodin.

Diskuze (11) Další článek: Týdenní souhrn: nejžhavější novinky v kostce #9 (video přehled)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,