10 her, které prý nekupovat dětem

Časopis New York Time zveřejnil každoroční seznam deseti her, které byste neměli kupovat dětem pod stromeček. Jako rodič jistě víte, že mají určité označení, a tak je myslím celkem zbytečné, aby tamní redakce vydávala podobné seznamy. Zajímavé však je, jaké hry místo toho doporučují. Tak se na to pojďme podívat:

NY Time nedoporučuje na Vánoce kupovat pro děti akční adventuru Assassin's Creed 2, místo toho byste raději měli zvolit netradiční akci Mirror's Edge. Dále redakce varuje před krvavým Borderlands, místo toho doporučuje městskou akci inFamous (poz. redakce: není to jedno?). Třetí hrou je hudební akce Brütal Legend od Double Fine Productions, prý byste raději měli šáhnout po akční adventuře Krotitelé duchů. Na čtvrtém místě se usadilo velmi oblíbené a nejprodávanější Call of Duty: Modern Warfare 2, raději akci Battlefield: Bad Company. Na páté příčce on-rail-shooter horor Dead Space: Extraction, místo toho Deadly Creatures. NY Time nedoporučuje ani Dragon Age: Prameny, leč se může zdát, že je to RPG na úrovni, tak prý místo toho máte koupit logickou arkádu Braid (kdo však má rád RPG, tak neodolá a pořídí).

1.jpg 2.jpgmw-zima1.jpg mw-zima2.jpg

Mohlo by se zdát, že je Batman: Arkham Asylum nevhodnou hrou, redakce NY Time je však jiného názoru a doporučuje Batmana místo Grand Theft Auto 4: The Ballad of Gay Tony. Na dalším místě se uvelebila temná fantasy akce s prvky RPG - Demons Souls. Pokud jste chtěli koupit toto dílko, tak prý máte raději vytáhnout z peněženky více peněz a pořídit Uncharted 2: Among Thieves. Na předposledním místě je multiplayerová akce se zombíky, ano Left 4 Dead 2 od Valve. Tu redakce NY Time nedoporučuje hned 2x a místo toho prý máte koupit RPG strategii Overlord II.

batmanaa_11.jpg batmanaa_12.jpgLeft4dead2_obr02.jpgLeft4dead2_obr06.jpg

Na desátém, posledním, místě je akce Grand Theft Auto: Chinatown Wars. Pokud vaše dítě chce tuto hru, tak mu prý uděláte radost i s C.O.P.: The Recruit.

Závěrem nutno podotknout, že by se redakce časopisu, který není zaměřen na hry, neměla do her plést a nechat to jiným odborníkům, jelikož některé tituly, které doporučuje místo ostatních, jsou stejně akční a nevhodné pro děti.

Zdroj: GGmania

 

Diskuze (9) Další článek: Máme nové informace o Dead Space 2

Témata článku: , ,