10 her s tématikou Velikonoc: i koledování může být virtuální

Letošní rok si Velikonoce bohužel odbudeme doma. Pomlázku a vajíčka nahradí klávesnice a myš či ovladač. Vadí to příliš? Díky těmto hrám prožijete velikonoční pohodu i doma.

Alien Isolation a velikonoční vajíčka

Jedním z největších symbolů Velikonoc jsou velikonoční vajíčka. Ta vlastně mají velký význam i ve hrách jako takzvané easter eggs. Pokud chcete pocítit pravou atmosféru Velikonoc doma, zkuste Alien Isolation. Zde vajíčka hrají hlavní roli.

alien_1.jpgalien_2.jfifalien_3.jfif
Ve Vetřelci je dostatek vajíček na vymalování

Ve filmovém Vetřelci se totiž nejdříve z vajíček "vyklubou" (no spíš se vajíčka otevřou) takzvaní facehuggers, kteří se přichytí k obličeji člověka a nakladou do něj vajíčka. Z těch pak v člověku vyrůstá vetřelec, než své oběti vylezen ven z břicha. I ve hře Alien Isolation od anglického Creative Assembly najdete dost těchto vajíček, dost vetřelců a jiných nebezpečí.

Vlastně hra splňuje další symboliku Velikonoc. Pokud si tento svátek spojujete se silnými emocemi, můžete si být jisti, že ty vás při průchodu temnými chodbami lodi rozhodně neminou. A chybí-li vám pomlázka, snad vás pár ran tyčí do šílených lidí na stanici dostatečně uspokojí.

Diskuze (5) Další článek: Infinity Ward vyslyšel hráče a vrací tria do Call of Duty: Warzone

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,