10 herních klenotů, které jsme hrávali v 90. letech

Podívejte se, jak počítačové hry vypadaly před dvaceti lety! První herní konzole a později PC nás fascinovaly grafikou, která už dnes působí úsměvně. Vybrali jsme 10 kultovních her té doby, které jsme měli sami rádi.

Golden Axe

Golden Axe od SEGY z přelomu osmdesátých a devadesátých let je nesmrtelná legenda arkádových her. V té době parádní grafice sekundovala především špičková hratelnost a možnost užít si hraní s kamarádem na jedné klávesnici.

Šlo o historickou fantasy rubačku plnou hord nepřátel, draků chrlících oheň, lektvarů, skřetů a silných bossů. Hráč měl na výběr jednu ze tří postav, z nichž byl stejně vždy nejoblíbenější fousatý trpaslík se sekerou. Pro hru byly signifikantní především souboje nablízko, nicméně všechny hlavní postavy dále dominovaly ještě speciální schopností dálkového útoku.

golden-axe-010816-1200x630.jpg0eea5bf02c10225a37a44f5530fdf960.jpghqdefault.jpghqdefault_09KKrRS.jpg

Nasednout jsme také mohli na draka chrlícího oheň. Dodnes mám v hlavě neustálé dohadování o tom, kdo tuto zničující zbraň osedlá a zpraží zadek nabušeným nepřátelům. Celkově hra nabízela relativně variabilní herní prostředí ve fantasy krajině, ale hlavně, a to především, naprosto perfektní hratelnost a zábavu. Právě na těchto základech byla vystavena jedna z legend arkádových her.  

Diskuze (43) Další článek: Akční sci-fi Destiny 2 láká na odhalení krátkým teaserem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,