PC | Téma

10 herních pecek, které jsme hráli na sklonku tisíciletí

Dnes budeme pokračovat druhou částí volné nostalgické odysey do herní minulosti a zavzpomínáme na hry, které jsme hráli koncem devadesátých let, respektive na přelomu století.

Half – Life

A začneme pěkně zostra, nekorunovaným králem akčního žánru a jednou z nejlepších first-person akcí v herní  historii  - Half-Life. Hra byla vyvinuta firmou Valve Corporation a vydána společností Sierra Studios v roce 1998. O několik let později, v roce 2001, se dočkali taktéž majitelé konzolí PlayStation.

Něco prohnilého se tenkrát událo během experimentu v oblasti Nového Mexika, konkrétně v komplexu Black Mesa. Nezdar měl za následek vytvoření tzv. resonanční kaskády a otevření teleportačních bran, kterými se na naší planetu začaly přemisťovat mimozemské organismy z dimenze zvané Xen. Nepříznivou situaci mohl zachránit snad jen Gordon Freeman, sympatický teoretický fyzik, jeden z mála přeživších. Primárním cílem hry tak bylo probojovat se zamořeným komplexem Black Mesy a dostat se až do dimenze Xen.

maxresdefault.jpg0000002342.600x338.jpg0000002354.600x338.jpgHalf_Life_1_Download.jpg

Half-Life znamenal ve své době skutečný přelom v oblasti FPS akce. Hra dominovala jak v hratelnosti, tak v oblasti zpracování. Navíc třeba uznat, že dokázala svou obtížností mnohdy nepříjemně zatopit. Vynikající byla taktéž atmosféra a perfektně zpracované prostředí tajného vědeckého komplexu. Hra získala přes 50 ocenění a dodnes je považována za jednu z nejlepších vůbec. A to naprosto oprávněně. Milovníci Half-Life se později dočkali i úspěšného pokračování, na regulérní třetí díl však čekáme dodnes. Nějaké to mlžení již zaznamenal asi každý, ale až čas ukáže, zda-li bylo pravdivé.

Diskuze (12) Další článek: Zahrajte si zdarma nostalgickou osmibitovou verzi Bayonetty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,