10 nejhrůznějších padouchů v dobrodružných hrách

Každý hrdina má svého osudového zloducha. Vydali jsme se do herní historie a vybrali ty, kteří dokázaly právem nahnat husí kůži.

Co by byli hrdinové bez svých záporných protějšků? Kde by byl Bond bez superpadouchů, nebo Luke Skywalker bez Darth Vadera? Stejně na tom jsou i hrdinové dobrodružných her nebo herních sérií. Vždyť kde jinde po vás hra chce, abyste se vžili do role hlavního hrdiny, který musí zachránit sebe nebo lidstvo? Hrdinové proto měli své nemesis, kvůli kterým procházeli spousty zemí, učili se magii nebo bojová umění, uzavírali přátelství nebo dokonce vznikaly nové vztahy. A jak byli tvůrci v jejich případě kreativní, to se dozvíte v následujícím žebříčku atraktivity. 

10. Sordid

Simon-the-Sorcerer_8big.jpg

Výskyt: Simon the Sorcerer 1, Simon the Sorcerer 2

Tvůrci: Adventure Soft

Poslání: Touha po moci

Schopnosti: Magie

Simonův úhlavní nepřítel z prvního dílu, čaroděj Sordid, se sice ve hře moc nevyskytuje, ale jelikož se dočkal návratu ve druhém díle, patří mu alespoň desátá příčka. V první hře z roku 1993 se objevil prakticky až na konci příběhu, kdy unesl kouzelníka Calypsa, který přenesl do tohoto světa Simona. Ten ho přemohl pouze důvtipem a mohl se vrátit zpět.

screenshot167.jpg

Nicméně v pokračování z roku 1995 se objevil jako duch, kterého omylem vyvolal jeho budoucí pomocník Runt. Přesněji řečeno jeho otec, který zapálil knihu magie a tím se Sordid zhmotnil. Jelikož však neměl své vlastní tělo a jeho duše byla mučena v pekle, Runt mu vytvořil robotické tělo a přivedl do svého světa opět Simona.

Síla a moc Sordida díky krátkým vystupováním není moc známá, proto není jisté, kdo by v případě souboje 1-vs-1 se Simonem vyhrál. Buď je to jen typ chlápka, který má trošku moci, nebo obrovské ego. Normálně by to hráči mohlo vadit, ale v případě ulítlé adventurky má tento fakt své opodstatněné místo.

Simon-the-Sorcerer_8big.jpg

Série Simon the Sorcerer měla ještě několik pokračování, které však nestojí z úcty k originálu ani za zmínku. Možná hodně poškozenou reputaci dokáže napravit oznámený projekt na Kickstarteru, který vypadá alespoň podle nápadu přijatelně.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,