10 nejhrůznějších padouchů v dobrodružných hrách

Každý hrdina má svého osudového zloducha. Vydali jsme se do herní historie a vybrali ty, kteří dokázaly právem nahnat husí kůži.

8. Khull-Khuum

kulh.jpg

Výskyt: Stonekeep

Tvůrci: Interplay Entertainment

Poslání: Touha po moci

Schopnosti: Magie, síla

Normálně bych temného Boha ze hry Stonekeep (1995) hodnotil podstatně lépe, ale to by si to musel více zasloužit. Ano, polapil a uvěznil devět Bohů do orbů, které hlavní hrdina musí v ruinách a katakombách stejnojmenného hradu najít a zachránit, ale to vše proběhlo 1000 let před událostmi hry. 10 let před událostmi hry zničil Král stínů, jak se taky Khull-Khuumovi říkalo, hrad Stonekeep, ve kterém žil hlavní hrdina. Ten ale nezemřel v troskách, místo toho byl zachráněn tajemnou postavou, aby se později mohl vrátit, zachránit svět a porazit Khull-Khuuma.

mqdefault.jpgsk_049.JPG

Během hry na něj narazíte několikrát, ale vždy jen jako na NPC postavu. Pořádnou interakci zažijete až na konci hry. Což je trochu paradox, protože od temného Boha, který porazil ostatní Bohy, bychom toho mohli čekat podstatně více. Rozhodně nějaké to zapojení do dění v ruinách hradu nebo kobkách. Prostě něco, co by hrdinovi více zkomplikovalo život, nebo ho rovnou zabilo. Inu, to je ten hlavní neduh mocných. Myslí si, že s velkou mocí se jim nikdo nemůže rovnat a proto všechny podceňují.

Jednu dobu bylo ve výrobě pokračování, které pět let vyvíjeli Black Isle Studios (Fallout 2, Planescape: Torment), nicméně vývoj byl ukončen, aby se studio mohlo věnovat hře Icewind Dale 2 a nevydané hře Baldur’s Gate 3.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,