10 nejlákavějších crowdfundingových herních pecek na trhu

Videohry s podporou fanoušků jsou na obrovském vzestupu. Co pro nás přichystaly populární portály?
Každý, kdo se v posledních letech pohyboval okolo her a nejen jich, určitě slyšel o Kickstarteru. Ten ale není zdaleka jedinou crowdfundingovou stránkou svého druhu. Existuje spousta dalších, na kterých jsou projekty mnohdy lepší a kvalitnější. Pojďme se podívat na 10 z těch, které už spatřily světlo světa nebo mají slušně nakročeno k úspěchu.
 

Psychonauts 2 - Fig

Začneme s asi největším projektem, který se objevil na stránce fig.co. Pokud nevíte, co je Fig zač, tak je to crowdfundingová stránka, kterou založili Brian Fargo, Tim Schafer a další velká jména herního průmyslu. Na téhle stránce je zvláštní to, že projekt můžete podporovat i jako investor a z výsledného produktu tak dostat nějaký podíl.

2974443-psychonauts2a.jpgpsychonauts 2 3 million.jpgPsychonauts-3.jpgpsythumb-1449197302224.jpg

Psychonauts má na triku právě Schafer a jeho cílem bylo vybrat 3,3 milionu dolarů. Ze začátku to nevypadalo zrovna nejlépe a peníze se moc nehrnuly. Teď už má ale projekt o půl milionu víc, než bylo požadováno. Tohle ale rozhodně nejsou celkové výdaje na hru. Tvůrci se vyjádřili, že do vývoje budou muset investovat přibližně stejnou částku z vlastní kapsy. Ani taková částka stejně nestačí. Mají tedy už dohodnutého investora, takže už by měli mít dostatek financí na celý vývoj.
 
 
Co jsou Psychonauti vlastně zač? V základu je to klasická 3D skákačka, ale důležitou roli tady hraje slovo “psycho“. Děj bude plynule navazovat tam, kde jednička skončila. Úrovně budou opět hrát všemi možnými barvami a také se budou řešit různé hádanky za pomoci nadpřirozených schopností. Každý z levelů se bude stejně jako v prvním díle odehrávat v úplně odlišném světě. Schafer také dal vědět, že nebyl spokojený s hratelností původních Psychonautů a ve dvojce to chce konečně dotáhnout do konce.
 
Datum vydání je bohužel ještě hodně daleko. Plán je až na rok 2018 a hra vyjde na PC, Xbox One a PS4.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,