10 nejlepších automobilových her pro závodní nadšence

Závodní hry neodmyslitelně patří do herní branže, je jich ale znatelně méně než stříleček nebo akčních adventur. Tedy alespoň těch kvalitních. Abychom vám usnadnili výběr, prostudovali jsme několik aktuálních žebříčků hodnocení jak samotných hráčů, tak zahraničních recenzentů, a vybrali jsme 10 aktuálně nejlepších závodních her.

Forza Horizon 3

Začneme hned něčím aktuálním. Už třetí díl arkádovější odnože série Forza si vysloužil stejnou popularitu, jako tomu bylo u předchozích dílů a to rozhodně zaslouženě. Pořád je to totiž skvělá závodní hra, ve které i se sporťákem můžete přeskakovat písečné duny a nic se nestane.

h.jpgh2.jpgh3.jpg

Forza Horizon by bez sporťáků nebyla to pravé

Prostředí ve třetím díle Forza Horizon nevídáme každý den. Z evropského kontinentu se přesouváme téměř na druhou stranu zeměkoule. Pokud vám na mysl přišla Austrálie, máte plusový bod. Ve hře se tak dostáváte do různorodějších prostředí, než tomu bylo dříve a k tomu patří i nové typy vozidel. Tou nejvýraznější novinkou jsou v tomhle ohledu buginy. S těmi se písečné pláně brázdí jedna radost.

h10.jpg

Ani v tomto díle nechybí unikátní typy závodů, na které jen tak nezapomenete. Což takhle změřit rychlost s vrtulníkem, nebo si to rozdat s vlakem? To všechno můžete ve Forze Horizon 3 zažít.

h4.jpgh5.jpgh6.jpg

Se třetím dílem Forza Horizon ztratila svoji exkluzivitu v rámci Xboxu. Poprvé se totiž díky programu Xbox Play Anywhere mohou do hry pustit i hráči na počítačích. Podle hráčů se PC verze po pár patchích dá bezproblémově hrát, a pokud máte pod stolem nabušené dělo, můžete rozlišení vytáhnout na 4K.

h7.jpgh8.jpgh9.jpg

Forzu Horizon 3 můžete mít i ve 4K, ale jen s potřebným hardwarem

Je vám to málo? Tak je tady ještě jedna maličkost. Forza Horizon 3 je jednou z prvních her, které na Xbox One S podporují HDR technologii. Nezapomínejte ale, že jestli chcete využít tuto možnost, musíte mít tu správnou televizi. Jinak je pro vás tato věc prakticky nepodstatná. 

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,