10 nejlepších automobilových her pro závodní nadšence

Závodní hry neodmyslitelně patří do herní branže, je jich ale znatelně méně než stříleček nebo akčních adventur. Tedy alespoň těch kvalitních. Abychom vám usnadnili výběr, prostudovali jsme několik aktuálních žebříčků hodnocení jak samotných hráčů, tak zahraničních recenzentů, a vybrali jsme 10 aktuálně nejlepších závodních her.

Dirt Rally

Tady máme něco pro klasické rally závodníky. Od dob Collin McRae a Richard Burns rally je to snad první hra, která se s nimi může rovnat, co se zpracování týče. Série WRC na tom není sice vůbec špatně, ale nedosahuje takových kvalit, jako konkurence.

dr6.jpg
Dirt Rally navozuje atmosféru rally závodů dokonale

Dirt Rally má na triku Codemasters studio, kteří dělali i předchozí díly z Dirt série. Bohužel se netěšili moc velké popularitě, až jejich poslední počin je vyzdvihl mezi nejlepší hráče na poli závodních her. Už během early access programu na Steamu zaznamenala hra nemalý úspěch a při vydání plné verze byla mezi nejprodávanějšími hrami za uplynulý týden.

dr.jpgdr3.jpg

Z počátku si Dirt Rally mohli vychutnat jen PC hráči, ale v Codemasters myslí i na konzolisty, a tak, sice se zpožděním, dorazila i na Playstation 4 a Xbox One.

dr2.jpgdr4.jpgdr5.jpg

Pokud máte doma Oculus Rift, tak si ho můžete nasadit i během hraní Dirt Rally. K závodním hrám se virtuální realita skvěle hodí, tak proč byste si tímhle způsobem nemohli užít pořádné závody v blátě, na sněhu a kdo ví kde ještě.  

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,