10 nejlepších her na téma Star Trek: oslavte s nimi 50 let Star Treku!

Star Trek dnes slaví své 50. výročí! Pojďme se podívat na deset skvělých her, které si z prostředí tohoto univerza můžeme zahrát.

9. Star Trek: Starfleet Academy

Jakožto nový kadet na Hvězdné Akademii jste nesmírně poctěni, že uvítací řeč provede sám kapitán James Tiberius Kirk. Hra Star Trek: Starfleet Academy od studia Interplay nám již v roce 1997 ukázala, že Star Treková hra může být nejen plná Klingonů, ale také vyprávět jednoduchý, leč příjemný příběh, s obsazením čítající dokonče i Williama Shatnera (kapitán Kirk) a George Takeie (Hikaro Sulu).

star_trek_starfleet.jpg

star_trek_starfleet_1.pngstar_trek_starfleet_2.pngstar_trek_starfleet_3.png

Jak název napovídá, budete kadetem na Hvězdné Akademii, kde strávíte celou hru. Na simulátoru budete plnit všelijaké mise a toužit po tom stát se kapitánem.

Hra funguje jako Star Trekový simulátor, kde se vaše loď sice řídí spíše jako stíhačka, každopádně obsahuje i pár vychytávek, jako transportér či databáze, které nemohou na žádné lodi Hvězdné Flotily chybět. Je sice pravda, že hra je už trochu starší a vždy mířila výhradně na fanoušky Star Treku, ale ve své době to byl parádní titul.

Pokračováním hry se stal titul Star Trek: Klingon Academy. Pokračování vylepšilo mnoho atributů od ovládání a grafiky po přidání možnosti prolétat se ve volném vesmíru. Star Trek: Klingon Academy si určitě můžete zahrát i dnes a pokud jste fanoušky Star Treku, tak určitě nebudete litovat.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,