10 nejlepších herních dabérů, které byste měli znát

Známe je, posloucháme je a občas těm filmovým vytřou zrak. Podívejte se na 10 nejlepších herních dabérů dneška.

V herním byznysu jsou dabéři absolutní nutností pro vytvoření špičkového AAA titulu. Tak jako filmaři i vývojáři drobnohledem vybírají ty, kteří danou roli nadabují tak, že nám chlupy stojí napětím. Vybrali jsme desítku těch, které byste v dnešní době měli znát.

Možná to člověku občas ani nepřijde, ale bez kvalitního dabingu bychom většinu velikých titulů zamračeně odhodili. Už dávnou jsou pryč ty roky, co jsme si vystačili s Pac-Manem nebo Space Invaders a chceme příběhové tituly, u kterých trváme na kvalitním dabingu.

Dnes čítá tento byznys nespočet dabérů a přibývají další. Tak, jako kdekoli jinde, i zde se najdou jedinci, kteří své kolegy převyšují. Vybrali jsme 10, kteří se nám svým mluveným projevem vryli do paměti a u kterých se nám třese celá pokožka napětím.

10. Stephen Fry

Britský komik, herec, spisovatel, televizní moderátor a filmový režisér Stephen Fry se proslavil zejména díky herecké tvorbě například jako komik v britské sketch show A Bit of Fry & Laurie. Ve filmovém průmyslu ale ztvárnil například slizkého Esgarotha ve druhém a třetím filmu Hobit, kocoura v Alence v říši divů a dokonce roli vypravěče ve ztřeštěném sci-fi komediálním filmu Stopařův průvodce po galaxii.

stephen-fry.jpg

Harry-Potter-and-The-Philosophers-Stone-PlayStation-2-600x300.jpgLittleBigPlanetPSP_Hero_vf1.JPGReaver_F3.jpg

Právě jako vypravěč se nejvíce zapsal do herního průmyslu a tuto roli převzal v sérii LittleBigPlanet, a to jak v hlavních dílech, tak v PSV odbočce a dokonce závodním LittleBigPlanet Karting. S LittleBigPlanet byl spjat i ve hře PlayStation All-Stars Battle Royale, kde se ujal role vypravěče Sackboyova příběhu.

Mezi jeho jiné slavné tvorby patří postava zlomyslného Reavera z druhého a třetího dílu série Fable, kde díky jeho úžasně protřelému hlasu jsme si tuto postavu skvěle dosadili do role podlého kapitalisty. Další jeho známou úlohou je vypravěč prvních čtyř dílů her na motivy Harryho Pottera.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,