10 nejlepších herních videí z výstavy E3 2012

Za námi je další ročník herní výstavy E3 a jako obvykle byla natřískaná různými videi ze všech možných her. Podívejte se na náš výběr těch nej.

V průběhu letošní E3 jsme na Doupěti zveřejnili desítky nových herních videí. Ani se nám to nechce počítat. V té záplavě nebyl problém se ztratit, proto jsme vybrali podle nás desítku těch nejlepších trailerů, které by vám neměly uniknout. Jsou tu známé značky i úplné novinky, renderovaná videa, i ukázky přímo ze hry. Pohodlně se usaďte a užijte si těch 10 nejlepších. Vlastně je jich 11, protože na závěr máme malý bonus – úžasné video, které není ze žádné hry. Aspoň zatím. Co vás z toho nadchlo nejvíc?

Watch Dogs

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Když Ubisoft začal na letošní E3 s prezentací svého nového titulu Watch Dogs, všichni jen tiše seděli a spokojeně předli jako kočka, kterou její páníček škrábe pod krkem. Watch Dogs se odehrává v New Yorku, ve kterém neznámá skupina kyberteroristů vypustila počítačový supervirus. Kvůli němu došlo v celém městě k rozsáhlému výpadku energie, což mělo mělo za následek, že veškeré veřejné počítačové systémy začala kontrolovat jediná korporace. A právě tady začíná zábava, zvláště když do takové sítě máte neomezený přístup. Hra má vyjít v roce 2013 na PC a konzole (přesněji specifikováno nebylo).

The Last of Us

Sony uzavřela svoji konferenci ukázkou ze survival akce The Last of Us, která představovala jeden z absolutních vrcholů letošní E3. Místy se vážně nechce věřit, že tohle je čistý gameplay. Pravda, některé okamžiky opravdu „smrdí“ skripty, ale pokud si vzpomenete na poslední Uncharted a tunu různých malých detailů, jako je třeba opírání se o stěnu při běhu, dá se věřit, že nás Naughty Dog netahají moc za nohu. Víc nebudu prozrazovat, vychutnejte si to sami, budete zírat. The Last of Us by mělo vyjít koncem letošního roku exkluzivně na PS3.

Far Cry 3

Po oznámení Far Cry 3 jsem byl poměrně skeptický – přeci jen dvojka byla vizuálně krásná, ale velmi stereotypní záležitost. S každým novým trailerem na trojku ale moje očekávání stoupá. Tvůrci slibují rozlehlé herní prostředí skládající se hned z několika tropických ostrovů. Zajímavě vypadá i zápletka, kdy se se zbloudilým turistou snažíte nejdříve přežít a následně vypořádat se šílencem Vaasem. Dobře působí i určitý halucinační nádech hry. Far Cry 3 vychází 6. září na PC, X360 a PS3.

Beyond: Two Souls

Dlouho se mluvilo o tom, že studio Quantic Dream představi na letošní E3 konferenci Sony svůj nový projekt. To se nakonec ukázalo být pravdou, o čemž se můžete přesvědčit díky zhruba šestiminutovému traileru. Beyond: Two Souls však nezabrousí do žánru thrilleru jako předchozí Heavy Rain, bude se zabývat spíše tajuplnem a paranormalními jevy. Beyond: Two Souls je jedním ze dvou chystaných projektů Quantic Dreamu, o tom druhém se ale neví zhola nic. Oba vyjdou exkluzivně pro Sony platformy.

Splinter Cell: Blacklist

Sam Fisher si sice nasadil jeho tradiční brýle pro noční vidění, ale pomalému plížení zdá se odzvonilo – protivníky v prvních ukázkách a traileru likviduje v rychlém a nekompromisním stylu Conviction. Ubisoft se pochlubil novým systémem jménem Kill in Motion, díky kterému Sam mrštně překonává překážky a likviduje protivníky v pohybu. Však se podívejte na první trailer. Splinter Cell: Blacklist vyjde na jaře 2013 na PC, X360 a PS3.

Resident Evil 6

Zklamání si odbudeme hned na začátek. Na E3 konferenci Microsoftu byla k vidění ukázka přímo ze hry, později Capcom dokonce uvolnil nový trailer. A obojí ukazuje, že tvůrci hodlají jít hodně akčním, filmovým směrem. Hra bude zřejmě plná quick time eventů, příběhových scén a pestrého střídání prostředí. Prostě takový prototyp současné third person akce. Ano, rozhodně bych uvítal pomalejší, děsivější tempo, aspoň v pasážích za Leona, nicméně i tohle vypadá zatraceně dobře – osobně mám rád příběhové hry a Resident Evil 6 slibuje být doslova napěchovaný dějem. Uvidí se v říjnu.

Tomb Raider

Nový trailer dává jasně najevo, co mysleli tvůrci tím, že Lara Croft bude bojovat o život. Mladá archeoložka je co chvíli zajatá, potlučená, zraněná a vystrašená. Což se ani nedivím, vzhledem k tomu, čím vším ji chtějí tvůrci protáhnout. Jak to zatím vypadá, nový Tomb Raider chce jít filmovějším stylem, jako konkurenční Uncharted – to znamená spousta dech beroucích naskriptovaných scén, důraz na příběh, dynamická kamera…jen místo vtipkujícího chlápka bude v hlavní roli mladé děvče a celková atmosféra se přesune od pohodového dobrodružství ve stylu Indiana Jonese k drsnému thrilleru. Tomb Raider vychází 5. března 2013 pro PC, X360 a PS3.

Dishonored

Dishonored máme na Doupěti v hledáčku od ohlášení hry, protože vypadá jako takový unikátní mix Half-Life 2 a Thiefa. Z prvně jmenované hry si bere temnou atmosféru města (na hře pracuje Viktor Antonov, který má na triku tvorbu City 17), z druhé stealth přístup a možnost řešit situace různými cestami. Atmosféru hry i náplň perfektně přibližuje nový trailer. Dishonored vyjde 9. října na PC, X360 a PS3.

Castlevania: Lords of Shadow 2

Castlevania: Lords of Shadow byla výbornou third person akční hrou. Vlastně první ve 3D, která nedělala sérii ostudu. Jistě, lineárnější postup hrou byl trochu v rozporu s geniálními díly na handheldech, nicméně výborný soubojový systém, zajímavý příběh, skvělá atmosféra a dlouhá herní doba to rozhodně vynahradily. Z toho důvodu čerstvě ohlášené pokračování Lords of Shadow 2 rozhodně vítán. Zvlášť po takhle nářezovém prvním traileru. Castlevania: Lords of Shadow 2 vychází někdy v roce 2013 na PS3 a X360.

Hitman Absolution

Tak nevím, E3 trailer na Hitman: Absolution vypadá zatraceně cool, ale tým sexy vražedkyň v hábitech jeptišek a v botách s jehlovými podpatky bych čekal ve filmu Quentina Tarantina nebo Roberta Rodrigueze. Ne v poměrně seriózním Hitmanovi. Filmeček udělalo studio Visual Works, které má na svědomí CG trailery i pro Deus Ex: Human Revolution a Tomb Raider a odvedli hodně povedenou práci, což se upřít nedá. Hitman: Absolution vychází letos v listopadu pro PC, X360 a PS3.

BONUS: Agni's Philosophy

Když se Yoshihisa Hashimoto, vedoucí technologického oddělení Square-Enixu, chystal na prezentaci společnosti představit ukázku nového Luminous enginu, několikrát obecenstvo upozornil, že vše běží v reálném čase. Po zhlédnutí videa už víme proč. Prozatím se neví, zda je Agni's Philosophy opravdu jen techdemem anebo jde o skutečný projekt, který si v budoucnu zahrajeme. Tak či tak jde o skvělou demonstraci toho, čeho budou schopny next-gen konzole.

Diskuze (9) Další článek: Wreck-It Ralph je animovaný film, který nadchne každého hráče

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,