10 nejlepších letních pařeb zadarmo [redaktoři radí]

Máme konzole, máme počítače, občas to chce ale jednoduše hru zdarma. Poradíme vám, jakou!

Heroes of the Storm

Stáhnout hru

Historii této hry určitě znáte. Ve zkratce se dá říci, že Blizzard vytvořil Warcrafta 3 a datadisk Frozen Throne, fanoušci udělali modifikaci DOTA. Valve začalo vytvářet hru DOTA 2, Blizzardu se to nelíbilo a chtěl vytvořit stejnou hru. Tentokráte s názvem Blizzard DOTA, pak to přejmenovali na Blizzard All-Stars. Valve vydalo hru DOTA 2 a ta dopadla velmi úspěšně. Blizzard přejmenoval svojí hru na Heroes of the Storm a 2. června tohoto roku ji konečně vydalo.

322801-heroes-of-the-storm-1920x1200.jpg4.jpgheroes-05.jpg

Co je vlastě HOTS za hru? Spadá do kategorie MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) her, ale ve srovnání třeba s konkurenčními tituly jako je DOTA 2 nebo League of Legends, je pocit z hraní trochu jiný. Spíše by se hra dala označit za mlátičku se známými hrdiny.

Styl hry je podobný jako u ostatních MOBA her. Máte dva týmy po pěti hráčích a jedno velké území, kde jsou dvě základny bojujících stran. Hra končí po zničení nepřítelova oltáře. Na výběr máte sedm map, na kterých budete ovládat jednoho z 37 hrdinů, které můžete znát z dalších her od Blizzardu. Máte tu tedy zastoupení od Diabla, přes Warcraft a Starcraft, až po Lost Vikings. Navíc zde najdete několik volných pozic, které určitě brzy zaplní nějaká další hratelná postava.

zsHZVh1.jpg

Když jsem nakousl hratelné postavy, musím zmínit jednu věc, na kterou se předem připravte. Hra sice je free to play, ale hratelných postav máte pouze pět, které jsou navíc každý den náhodně generované. Pokud chcete hrát za jinou postavu, musíte doufat, že se objeví další den, nebo si ji koupit. Buď za zlaťáky, které dostanete během hraní, nebo zakoupením za reálné peníze na shopu. Ceny se ale pohybují kolem pěti a více Euro za jednu postavu. Naštěstí to není systém pay to win, postavy jsou tu spíše jako kosmetická změna, jsou velice dobře vyvážené a nefunguje to tak, že byste si koupili jednu postavu a najednou začali všechno vyhrávat.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,